Ηλεκτρονικό Κατάστημα Πιστοποιημένων Βιoλογικών Προϊόντων Ομορφιάς & Ευεξίας

Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 22/01/2017 Επικίνδυνα τα συμβατικά προϊόντα Πίλινγκ - Απολέπισης

Επικίνδυνα τα συμβατικά προϊόντα Πίλινγκ - Απολέπισης

piling

Κάνετε απολέπιση κάθε μέρα;

Οι διαφημίσεις για την απολέπιση του σώματος ενημερώνουν πως θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα αν θέλετε να έχετε μια λαμπερή, μεταξένια και λεία επιδερμίδα.

Όμως, γνωρίζατε πως η εβδομαδιαία συνήθεια ομορφιάς μπορεί να κάνει κακό στο περιβάλλον;  
Τα περισσότερα σαπούνια απολέπισης περιέχουν μικροσφαιρίδια δηλαδή μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού για την απολέπιση του δέρματος.

Ναι, είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, όχι δεν διαλύονται στο νερό και το χειρότερο είναι πως δεν φιλτράρονται από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων. Απλά φανταστείτε πόσα μικροσκοπικά σφαιρίδια απολέπισης θα είναι στο ρεύμα του νερού αν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων κάνει απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα.

Το 2015, οι ΗΠΑ πέρασαν ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει τα προϊόντα υγιεινής που περιέχουν ανάλογα μικροσφαιρίδια όπως ορισμένες οδοντόκρεμεςαφρόλουτρα και σαπούνια. Αυτό απαιτεί τη σταδιακή κατάργηση αυτών των χανδρών και θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου του 2017.

Το βρετανικό κοινοβούλιο, ωστόσο, έχει μια πιο δραστική λύση: να κάνουν έκκληση για παγκόσμια απαγόρευση. “Τρισεκατομμύρια μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού συσσωρεύονται σήμερα στους ωκεανούς του κόσμου, σε λίμνες και εκβολές ποταμών. Καταστρέφουν τη θαλάσσια ζωή και εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα. Ένα μόλις ντους μπορεί να οδηγήσει 100.000 πλαστικά σφαιρίδια στους ωκεανούς» σύμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής Mary Creagh.

Οι εταιρίες Johnson & Johnson, Unilever, και Procter & Gamble έχουν προχωρήσει σε δεσμεύσεις για τη σταδιακή κατάργηση των εν λόγω μικροσφαιριδίων από τα προϊόντα τους ανεξάρτητα με το που πωλούνται.

Τι θα χρησιμοποιείτε για να κάνετε απολέπιση;

Για αρχή θα πρέπει να ξεκινήσετε να ελέγχετε αυτά που καταναλώνετε για την περιποίησήσας, ώστε να αποκλείσετε το ενδεχόμενο να είναι βλαβερό για εσάς ή το περιβάλλον, καθώς κατ` επέκταση πάλι σε εσάς γυρνάει ο κίνδυνος.

Αντί, λοιπόν, για αυτά τα κοινά προϊόντα, μπορείτε είτε να ψάξετε να βρείτε εταιρίες με πιο αγνά προϊόντα και προϊόντα BIO, είτε να φτιάξετε κάτι μόνοι σας. 

Ανακαλύψτε τώρα τα Φυσικά Scrub Προσώπου και Σώματος στην Organicland.   

pb       slslsl


Πηγή: http://proionta-tis-fisis.com/

Φόρτωση ...