Ηλεκτρονικό Κατάστημα Πιστοποιημένων Βιoλογικών Προϊόντων Ομορφιάς & Ευεξίας

Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 17/05/2017 Η Ελβετία απαγορεύει αποσμητικά λόγω καρκινογενέσεων

 
Τα αποσμητικά που περιέχουν άλατα αλουμινίου, φέρονται πως είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, με τους Ελβετούς να παίρνουν τα… μέτρα τους. Την Τρίτη 5 Μαΐου 2017 το Εθνικό τους Συμβούλιο (Conseil National) ενέκρινε με ψήφους 126 υπέρ έναντι 58 κατά ένα νομοσχέδιο (postulat) ότι το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της χώρας θα πρέπει να εξετάσει την προοπτική οριστικής απαγόρευσης χρήσης αλάτων αλουμινίου στα αντιιδρωτικά αποσμητικά και να χρηματοδοτήσει έρευνα για τον ρόλο τους στον καρκίνο του μαστού.
deo
  
Σύμφωνα με την βουλευτή των “Πρασίνων” Lisa Mazzone, η οποία έφερε το νομοσχέδιο στο Εθνικό Συμβούλιο, υπάρχουν πλέον αρκετές επιστημονικά βασισμένες αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια των αλάτων αλουμινίου στα αντιιδρωτικά αποσμητικά, οι οποίες επιβεβαιώνουν την αρχή της προφύλαξης του κοινού από την συνέχιση της χρήσης τους.
 
Ο “καταλύτης” που επιτάχυνε τις εξελίξεις στην ήδη αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των αλάτων αλουμινίου στα αντιιδρωτικά ήταν μια πρόσφατη έρευνα του Ελβετού επιστήμονα Stefano Mandriota, που, μέσα από μελέτη σε πειραματόζωα ποντίκια έδειξε, ότι το αλουμίνιο προάγει την δημιουργία καρκινικών όγκων και την μετάστασή τους. Η έρευνα αυτή δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Internation Journal of Cancer τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της δυνατότητας εφαρμογής αυτής της έρευνας και αυτών των αποτελεσμάτων στον καρκίνο του μαστού στον άνθρωπο έχουν ήδη αναλυθεί και θεωρούνται βάσιμα σε επιστημονικό επίπεδο.
 
Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να είναι μοναδικό σε αυτό το θέμα είναι ότι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου της Ελβετίας ερμήνευσαν τη νέα έρευνα ως “ισχυρή υποστήριξη” για προηγούμενη έρευνα που συνδέει τα αντιιδρωτικά αποσμητικά με τον καρκίνο του μαστού και με βάση αυτή την επιστημονική “επιβεβαίωση” μέσα από διαδοχικές έρευνες, αποφάσισαν να ενεργήσουν.
 
Δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν επιπλέον μελλοντικές έρευνες κατά τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια για να επιβεβαιώσουν, ή να διαψεύσουν αυτή την ήδη ισχυρή σύνδεση. Πιστεύουν ότι τώρα είναι η στιγμή για να λάβουν δράση σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία από το αλουμίνιο σε διάφορα προϊόντα, όπως τα αντιιδρωτικά αποσμητικά.
 
Τα άλατα αλουμινίου είναι τα μοναδικά πραγματικά αποτελεσματικά αντιιδρωτικά και έτσι η απαγόρευσή τους στα μελλοντικά αντιιδρωτικά προϊόντα θα είναι προβληματική τόσο για τους κατασκευαστές αποσμητικών, όσο και για τα πολλά άτομα που βασίζονται σε αυτά για να αποτρέψουν την υπερβολική εφίδρωση και την οσμή του σώματος.
tox
 
Όπως και να έχει οι γνώμες επί αυτής της απόφασης της Ελβετίας διίστανται. Η υιοθέτηση της αρχής της προφύλαξης του κοινού μέσω της απαγόρευσης χρήσης ενός προϊόντος, που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και δεν υπάρχει στην αγορά άμεσο υποκατάστατο, ή αντικατάστατο, θα μπορούσε να θεωρηθεί πρόωρη και ίσως αποδειχτεί ότι δεν είναι ο καλύτερος άμεσος δρόμος προς τα εμπρός.
 
Μια εναλλακτική προσέγγιση είναι να υιοθετηθεί μια νομοθεσία που θα υποχρεώνει τους κατασκευαστές αντιιδρωτικών με βάση το αλουμίνιο να συμπεριλάβουν ένα προειδοποιητικό μήνυμα σε εμφανές σημείο πάνω στο προϊόν τους, τουλάχιστον έως ότου περαιτέρω επιστημονική έρευνα δώσει πιο σαφή αποτελέσματα, που θα υποστηρίζουν, ή θα αντικρούουν τον ρόλο του αλουμινίου στον καρκίνο του μαστού.
 
Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο η επιλογή θα παραμένει στον καταναλωτή, ο οποίος θα βλέπει επάνω σε αντιιδρωτικά αποσμητικά την εξής αναγραφή: “ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ”

Πηγή: www.organiclife.gr

Προσθέθηκε στις: 11/05/2017 Νέο από την Algamaris: Χρωματισμένη Αντηλιακή Προσώπου SPF30

Νέο από την Algamaris: Χρωματισμένη Αντηλιακή Προσώπου SPF30

τ2

Αποτέλεσμα επιστημονικών ερευνών, η Χρωματισμένη Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Πιστοποιημένη bio SPF30 με βάση την Alga-gorria® παρέχει την αποτελεσματικότητα ενός 100% ορυκτού αντηλιακού φίλτρου σε συνδυασμό με ένα δραστικό παράγοντα.Εύκολο στην εφαρμογή, η αντηλιακή κρέμα της Laboratoires de Biarritz προστατεύει το δέρμα του προσώπου από την βλαβερή ακτινοβολία UV και ειδικά στην έντονη ηλιοφάνεια.

Ο δείκτης SPF 30 είναι κατάλληλος για δέρμα ανοιχτόχρωμο και ευαίσθητο στον ήλιο κατά την διάρκεια υπαίθριων δραστηριοτήτων ή πιο σκουρόχρωμο δέρμα σε συνθήκες πιο έντονης έκθεσης

Χαρακτηριστικά:

  • υψηλή προστασία από τις ακτίνες UVA/UVB
  • λεπτή και ρευστή υφή, εύκολη στην εφαρμογή
  • αίσθηση 'δεύτερου δέρματος' με ζεστό φυσικό χρώμα
  • διατήρηση ενυδάτωσης
  • αδιάβροχη
  • με φυσικό άρωμα βανίλιας

 Ενεργά συστατικά:

Alga Gorria®: αντιοξειδωτικό

ορυκτά φίλτρα: προστασία ευρέος φάσματος (UVA+UVB), χάρη στο μικρονιζέ Διοξείδιο Τιτανίου και Οξείδιο Ψευδαργύρου

βιολογική Aloe Vera: ενυδατική, καταπραϋντική και προστατευτική (σχηματίζει ένα φράγμα στην επιφάνεια του δέρματος που προστατεύει από την αφυδάτωση)

βιολογική  γλυκερίνη: ενυδατικό συστατικό με υγροσκοπικές ιδιότητες

τ1

Προσθέθηκε στις: 24/04/2017 Το καλοκαίρι πλησιάζει, εσείς έχετε προετοιμαστεί?

Το καλοκαίρι πλησιάζει, εσείς έχετε προετοιμαστεί?

summer

Η ώρα που θα φορέσουμε ξανά τα μαγιό μας και θα ετοιμάσουμε τα πράγματά μας για την πρώτη καλοκαιρινή μας εξόρμιση στην παραλία πλησιάζει! Και πολλές από εμάς, έχουμε ξεκινήσει να αγχωνόμαστε για αυτήν την εμφάνιση. Τώρα όμως είναι η κατάλληλη ώρα για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία και η lavera έχει ήδη τις λύσεις για εμάς ώστε όχι μόνο για να αποκτήσουμε την αυτοπεποίθηση που κρύφτηκε στα φαρδιά ρουχα του χειμώνα, αλλά και για να κλέψουμε τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας βουτιά! Δείτε λοιπόν τις προτάσεις μας για βελούδινη επιδερμίδα αλλά και φυσικό μαύρισμα, ώστε να μην νιώθετε στο πρώτο σας μπάνιο σαν... ψάρι έξω από το νερό!

Βιολογικό Σετ Συσφιξης Σώματος κατά της Κυταρίττιδας

με Βιολογικούς Κόκκους Πράσινου Καφέ & Βιολογικό Πράσινο Τσάι -
Βιολογικό Δεντρολίβανο & εκχύλισμα σταφυλιού

Η απάντηση της φύσης στην κυτταρίτιδα!
Η νεα πρωτοποριακή σειρά φροντίδας σώματος της lavera με ισχυρό σύμπλεγμα βιολογικών συστατικών,
προλαμβάνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας & λειαίνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού.
Το μυστικό πίσω από το σύμπλεγμα βιολογικών συστατικών της lavera:
Κόκοι πράσινου καφέ (bio) & πράσινο τσάι (bio): Οι διεγερτικές τους ιδιότητες αφήνουν
την υφήτου δέρματος απαλότερη και πιο σφριγηλή
Δεντρολίβανο (bio) & εκχύλισμα σταφυλιού: Η διεγερτική τους δράση αφήνει στο δέρμα μια αίσθηση
μεταξένιας απαλότητας.
  • Απομακρύνει τα περιττά νεκρά κύτταρα βελτιώνοντας την όψη της επιδερμίδας
  • Με κόκκους κεριού απο βιολογική jojoba που προσφέρουν απαλό μασάζ στο δέρμα
  • Πρωτοποριακή φόρμουλα με ορατά δίχρωμα σωματίδια απολέπιση 
Βιολογικά προϊόντα Self-tanning

Κρέμα αυτομαυρίσματος για το σώμα και για το πρόσωπο
Με βιολογικό έλαιο μακαντάμια και βιολογικό ηλιέλαιο

Φυσικό και ομοιόμορφο μαύρισμα για το σώμα!
Θρεπτική κρέμα αυτομαυρίσματος με βιολογικό έλαιο μακαντάμια και βιολογικό ηλιέλαιο που απλώνεται εύκολα
και προσδίδει στο δέρμα φυσικό και ομοιόμορφο χρώμα. Απλώστε μετά το μπάνιο σε στεγνό δέρμα, αντί για
γαλάκτωμα. Χρησιμοποιήστε μικρότερη ποσότητα στους αγκώνες, τα γόνατα και τους αστραγάλους και αποφύγετε
τα νύχια των χεριών και των ποδιών. Πλύνετε καλά τα χέρια σας μετά τη χρήση και περιμένετε να απορροφηθεί
τελείως η κρέμα πριν ντυθείτε.

Προσθέθηκε στις: 17/04/2017 Είναι όλα τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ασφαλή?

Είναι όλα τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ασφαλή?

Γνωρίζατε ότι τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου, τα οποία χρησιμοποιείτε κυρίως για να βγάλετε το μεικάπ, κρύβουν ένα σοβαρό κίνδυνο για την υγεία σας?

Σύμφωνα με ειδικούς δερματολόγους του Ιατρικού Κέντρου Wexner στο Οχάιο των ΗΠΑ, τα συγκεκριμένου τύπου υγρά μαντηλάκια περιέχουν την ουσία μεθυλισοθειαζολινόνη (ΜΙ). Αυτή η χημική ένωση χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση των βακτηρίων, αλλά θεωρείται και μία από τις πιο βασικές αιτίες αύξησης των περιστατικών δερματίτιδας.

Μάλιστα το 2013 η ΜΙ χαρακτηρίστηκε ως η πιο αλλεργιογόνος ουσία από την αμερικανική Ένωση Δερμτίτιδας.
Η ΜΙ είχε εγκριθεί για χρήση σε καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας το 2005, και σχεδόν αμέσως, οι εταιρείες άρχισαν να κάνουν αναφορές για ενδεχομένως επικίνδυνα συντηρητικά όπως τα "parabens" και οι ενώσεις που σχετίζονται με την φορμαλδεΰδη. Αλλά καθώς η εμπορική επιτυχία που γνώρισαν τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου μεγάλωνε, όλο και περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις άρχισαν να καταγράφονται. Αξίζει αν σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ουσία μπορεί επίσης να βρεθεί σε σαπούνια και προϊόντα μαλλιών.
Ωστόσο σε αυτά τα προϊόντα, η ΜΙ δεν μένει αρκετό χρόνο σε επαφή με την επιδερμίδα, αφού κατά κανόνα ξεβγάζεται γρήγορα με νερό. Στα μαντηλάκια καθαρισμού, όμως, μένει στο πρόσωπο ακόμα και μετά την χρήση τους.
Οι ερευνητές συνιστούν στο κοινό να αποφεύγει όσο είναι δυνατόν τα καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν ΜΘΖ και ακόμα και αν αυτό δεν είναι δυνατόν, να προσέχει ώστε πάντα να ξεβγάζει καλά με αγνό σαπούνι κάθε χημική ουσία που έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα.

wipes

Τα Φυσικά Μαντηλάκια Καθαρισμού HAPPY CLEANSING της benecos καθαρίζουν απαλά το δέρμα με την βοήθεια συστατικών όπως το νερό βιολογικού πορτοκαλιού και τα εκχυλίσματα μάνγκο και αλόης. Τα Μαντηλάκια έχουν ουδέτερο pH  και είναι απαλλαγμένα από το αλκοόλ, συνθετικές χρωστικές, αρωματικές ουσίες και παράγωγα αργού πετρελαίου. Είναι δερματολογικά ελεγμένα και κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος. 

Τα Φυσικά Μαντηλάκια Καθαρισμού της benecos είναι βιοδιασπώμενα, vegan και πιστοποιημένα από τον BDIH.

Πηγή: http://www.seleo.gr/ 

Προσθέθηκε στις: 13/04/2017 Νέο από την lavera: Hydro Effect Serum

Νέο από την lavera: Hydro Effect Serum 

Ενώ νομίζατε ότι είχατε πλέον καλύψει τις ανάγκες της επιδερμίδας σας ενάντια στις καθημερινές απειλές (αντηλιακά φίλτρα; αντιοξειδωτικά για κουρασμένες επιδερμίδες; υαλουρονικό οξύ για γεμάτο, υγιές πρόσωπο), ένας νέος εχθρός απειλεί πια την υγεία του δέρματός σας: η ρύπανση.
Σύμφωνα με τους δερματολόγους, είναι πλέον απαραίτητο να προστατεύουμε τα πρόσωπά μας από τον καπνό, το νέφος, τη σκόνη και τις αναθυμιάσεις, όχι μόνο επειδή οι ρύποι προκαλούν την λιπαρή, διψασμένη, θαμπή εμφάνιση του δέρματος, αλλά και επειδή, σε βάθος χρόνου, μας κάνει να μοιάζουμε μεγαλύτεροι.
Η lavera πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά και παρουσιάζει ένα καινοτόμο προϊόν το οποίο θα γίνει No1 στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου σας. 

hydro

Προσθέθηκε στις: 07/04/2017 Νέα Συλλογή Βιολογικών Φυτικών Ελαίων από την 7elements

Νέα Συλλογή Βιολογικών Φυτικών Ελαίων από την 7elements!

oils

Ενσωματώστε τώρα τα πιο πολύτιμα συστατικά της φύσης στην καθημερινή περιποίηση του σώματός σας αλλά και στην διατροφή σας! Η 7elements παρουσιάζει την πλούσια γκάμα φυτικών ελαίων (ελαίων βάσης) premium ποιότητας, η οποία περιλαμβάνει τα πολυτιμότερα έλαια, πιστοποιημένα βιολογικά απο τον οργανισμό GmCert, βρώσιμα αλλά και καλλυντικής χρήσης!

Τα βιολογικά φυτικά έλαια και βούτυρά της 7elements είναι στην πλειοψηφία τους παρθένα ψυχρής έκθλιψης. Παράγονται από κατάλληλους σπόρους, καρπούς ή φρούτα που επεξεργάζονται, προκειμένου να διατηρηθούν όλα τα συστατικά τους στο τελικό έλαιο, όπως οι βιταμίνες. Ο όρος «ψυχρής έκθλιψης» δείχνει ότι το λάδι έχει αποκτηθεί από μηχανική πίεση χωρίς εξωτερική παροχή θερμότητας. Ο όρος παρθένοεπισημαίνει ότι ο καρπός έχει προ-επεξεργαστεί μόνο με μηχανικά μέσα ενώ το λάδι μόνο με διήθηση μετά την πίεση.

Επιπλέον, τα έλαια της 7elements συσκευάζονται σε πιστοποιημένο μπλε γυάλινο φιαλίδιο για την μέγιστη προστασία του ελαίου ενώ το πώμα ασφαλείας, με ελεγκτή ροής ή σταγονόμετρο, διασφαλίζει την ποιότητά τους. Εγγυόμαστε λοιπόν ότι τα έλαια της 7elements φτάνουν σε εσάς στην πιο αγνή μορφή τους, ώστε να απολαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά τους, για την διατροφή και την επιδερμίδα σας.


Ανακαλύψτε τώρα την πλήρη συλλογή των νέων προϊόντων 7elements στο Organicland.gr !


aotΠροσθέθηκε στις: 20/03/2017 Βαλσαμόλαδο (σπαθόλαδο): Ένα φυσικό γιατρικό με πολλές ιδιότητες

Βαλσαμόλαδο (σπαθόλαδο): Ένα φυσικό γιατρικό με πολλές ιδιότητες

Αποτέλεσε το περίφημο ίαμα των αρχαίων Σπαρτιατών, με το οποίο θεράπευαν τις πληγές τους μετά τις μάχες, ενώ το πρότειναν οι θεραπευτές της εποχής για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του έλκους στομάχου. Αναγνωρισμένο για τις πολλές του ιδιότητες, το σπαθόλαδο κατάφερε να διατηρηθεί ως «απαραίτητο γιατρικό», από αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ευρέως γνωστό πού μπορεί να το βρει κανείς ή πώς να το παρασκευάσει.

spath

Στην περιφέρεια, πολλοί είναι εκείνοι που το φτιάχνουν μόνοι τους. Στις αρχές Μαΐου και για περίπου έναν μήνα ανθίζει το σπαθόχορτο, ένα από τα σημαντικότερα λουλούδια της ελληνικής πανίδας. Το φυτό αυτό διακρίνεται, όχι μόνο για το έντονο κίτρινο χρώμα του, αλλά και για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες - αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές. Βοηθά δε σημαντικά, όπως λέγεται, στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες (συνίσταται για την επούλωση πληγών, μωλώπων και εγκαυμάτων πρώτου βαθμού).

Σε ό,τι αφορά τις ιδιότητες του σπαθόλαδου, αποτελεί μιας πρώτης τάξης αντισηπτικό και επουλωτικό, ενώ βοηθά στις παλινδρομήσεις και στο έλκος στομάχου. Επίσης αν προστεθεί σε κεραλοιφή, τότε γίνεται πολύ αποτελεσματικό και στις κατακλύσεις.Σύμφωνα με τον Διοσκουρίδη, είχε και ιδιότητες αντικαταθλιπτικού. Στην ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται κυρίως σε νευραλγίες και τραυματισμούς νεύρων και γενικά συμπτωματολογία που ξεκινά από τραυματισμούς νεύρων, όπως απώλεια μαλλιών, κατάθλιψη και νευραλγία. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά από τα παλιά χρόνια, αφού οι πολεμιστές τα χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των πολέμων. Το ευχάριστο είναι ότι γίνεται αποδεκτό σε μεγάλο βαθμό ακόμη και από την ιατρική κοινωνία.

spathoxorto

Το συγκεκριμένο φυτό κατά την περίοδο της ωρίμανσής του στους ορεινούς - κυρίως - όγκους μαζεύεται από τους παραγωγούς και με τη φυσική μέθοδο της ζύμωσης παρασκευάζεται το σπαθόλαδο, χωρίς καμία προσθήκη συντηρητικών ή άλλων ουσιών. Το λάδι με το οποίο γίνεται η μείξη πρέπει να είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και όσο διαρκεί η έκθεσή του στο ήλιο να μην ανεβάσει την οξύτητά του, αλλά κυρίως να αποκτήσει ένα ιδιαίτερα βαθύ κόκκινο χρώμα.

Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φυτικά και φυσικά προϊόντα που υποβοηθούν την υγεία του ανθρώπου. Ισχιαλγίες, πληγές, εγκαύματα, μώλωπες, στομαχικές διαταραχές, γαστρεντερίτιδες, ελαφράς μορφής έλκη, στομαχόπονοι, πόνοι των αρθρώσεων, αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές και πολλές ακόμη ιδιότητες το κατατάσσουν μεταξύ των πιο ωφέλιμων για τον άνθρωπο βοτανολογικών σκευασμάτων.

Επίσης, με το σπαθόλαδο γίνονται επαλείψεις ή ελαφρές εντριβές στο μέρος που πονά ή μπορούμε ακόμη να εφαρμόσουμε τοπικά επιθέματα με διαποτισμένη γάζα. Επίσης, είναι ιδανικό για κάθε θεραπευτικό ή χαλαρωτικό μασάζ - μπορεί να εμπλουτισθεί με αιθέρια έλαια ανάλογα. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πόσιμο, καθώς συνιστάται ιδιαιτέρως για τις κολίτιδες, την επώδυνη πέψη και τις ξινίλες του στομάχου.

Πηγή: http://proionta-tis-fisis.com/

Προσθέθηκε στις: 10/03/2017 Εσείς γνωρίζετε το φυτό Konjac?

Εσείς γνωρίζετε το φυτό Konjac?

Στη χώρα μας μάλλον λίγοι το γνωρίζουν, στην Ασία όμως θεωρείται μία από τις πλουσιότερες πηγές διαλυτών φυτικών ινών. Το φυτό konjac (Amorphophallus Κonjac), φύεται σε όλη την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία και έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από χίλια χρόνια, τόσο ως πηγή τροφής, καθώς και για ιατρικούς σκοπούς (άσθμα, εγκαύματα, πόνο στο στήθος και δερματικές παθήσεις).  Καταρχάς λέγεται ότι η ρίζα του φυτού Konjak, γνωστή ως γλυκομαννάνη konjac χρησιμοποιήθηκε από  τους βουδιστές μοναχούς  για τη θεραπεία ασθενών που έπασχαν από παχυσαρκία και με ασταθή επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Από τότε βέβαια έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής, αφού εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται από τους γηγενείς κατοίκους της Κίνας και Ιαπωνίας στη δημιουργία ζυμαρικών (shirataki, noodles), tofu, μπισκότων και άλλων προϊόντων ή χρησιμοποιείται σε ακατέργαστη μορφή.

kon


Αλλά πέρα από την διατροφή, οι ρίζες του konjac αποτελούν ένα ιδανικό καθαριστικό υλικό για την επιδερμίδα του προσώπου. Το σφουγγαράκι καθαρισμού και απολέπισης konjac είναι ένα 100% φυσικό προϊόν φυτικής προέλευσης, βιοσιασπώμενο, το οποίο έχει φυσικές ιδιότητες καθαρισμού. Η χρήση του στην επιδερμίδα σας θα την αφήση απαλή και λαμπερή βε΄τιώνοντας μακροχρόνια την ποιότητά της. Το απαλό μασάζ με το σφουγγάρι Konjac αυξάνει την παροχή οξυγόνου στα κύτταρα του δέρματος, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει την διατροφή των κυττάρων του δέρματος. Επιπλέον, οι καθαριστικές του ιδιότητες δεν επιβαρύνουν το pH της επιδερμίδας, αντίθετα προωθούν της ισορροπία του.

kon

Γιατί λοιπόν το σφουγγαράκι Konjac έχει γίνει το πιο αγαπημένο αντικείμενο στο ντουλάπι του μπάνιου μας?

kon

1. Τα σφουγγάρια Konjac είναι πραγματικά απαλά. Η δράση του είναι πιο ήπια από αυτή των scrubs και πίλινγκ προσώπου με τα ίδια αποτελέσματα, και έτσι αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα.

2. Μπορεί να χρησιμοποιείται με σαπούνι και νερό καθημερινά, για την αφαίρεση του μακιγιάζ σας, ακόμα και στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

3. Θα κάνει το δέρμα σας πιο λαμπερό, λείο και απαλό και θα βοηθήσει στην εξάλειψη μαύρων στιγμάτων και ττης λιπαρότητας.

Μην αργείτε λοιπόν και ανακαλύψτε το τώρα από την Benecos!

Προσθέθηκε στις: 03/03/2017 Πόσο επικίνδυνες είναι οι ίνες rayon στα ταμπόν?

Πόσο επικίνδυνες είναι οι ίνες rayon στα ταμπόν?

dip

Δοκιμάστε αυτό το τεστ στο σπίτι με μια απο τις μάρκες συμβατικώνταμπόν και θα παρατηρήσετε οτι μετά από λίγα λεπτά ίνες θαπροεξέχουν από το ταμπόν. Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως ταταμπόν γίνονται με ένα μείγμα από ραγιόν και βαμβάκι ψεκασμένομε φυτοφάρμακα. Οι ίνες rayon είναι αποκόπτονται εύκομα μένονταςστον κόλπο κατά τη χρήση. Εκτός από τα ζητήματα υγιεινής τωνινών που απομένουν στον κόλπο, υπάρχουν επίσης επιπτώσεις γιαβακτηριακή αποίκιση που μπορεί να συμβάλει στην κολπικέςμολύνσεις. Το ραγιόν στο ταμπόν έχει επίσης συνδεθεί με τοΣύνδρομο Τοξικού Σόκ.

Τα προϊόντα Natracare δεν συναντούν πρόβλημα με την απώλεια ινών καθώς γίνονται μόνο από 100% οργανικό βαμβάκι, του οποίουη ίνα, έχοντας κυματιστή μορφή, δεν είναι εύκολο να ξεφτίσει.

Η Natracare υπερασπίστηκε το θέμα της απώλειας ινών πίσω στηδεκαετία του 1990, ως αποτέλεσμα των ανησυχιών πουεκφράστηκαν τόσο από τους χρήστες ταμπόν όσο και από ιατρικόπροσωπικό. Νοσηλευτές οι οποίοι διεξήγαγαν τεστ παπ ανέφεραν ότιήταν αναγκασμένοι να καθαρίσουν την μλητρα από ίνες ταμπόν πρινπροβούν στην λήψη δείγματος από τον τράχηλο.

Οι κατασκευαστές, οι οποίοι αρχικά αρνήθηκαν το ζήτημα απώλειαςινών, άμεσα τοποθέτησαν ένα συνθετικό υλικό γύρω από τα ταμπόντους για να εμποδίσουν την απώλεια ινών απο το εσωτερικό τουαπορροφητικού πυρήνα. Η επιλογή του υλικού, ένα πλαστικό πουονομάζεται πολυπροπυλένιο, θερμαίνεται για να λιώσει και νασχηματίσει μία σφράγιση πάνω από τον πυρήνα του ταμπόν. Αυτή ητακτική μειώνει αλλά δεν εξαλείφει την απωλεια ινών. Επιπλέον, τοπολυπροπυλένιο είναι κατασκευασμένο από αργό πετρέλαιο και δενβιοδιασπάται, βλάπτοντας έτσι και το περιβάλλον.

nat

Προσθέθηκε στις: 24/02/2017 Τι είναι η anti-pollution προστασία της επιδερμίδας

Τι είναι η anti-pollution προστασία της επιδερμίδας

bigcity

Ενώ νόμιζατε ότι είχατε πλέον καλύψει τις ανάγκες της επιδερμίδας σας ενάντια στις καθημερινές απειλές (αντηλιακά φίλτρα; αντιοξειδωτικά για κουρασμένες επιδερμίδες; υαλουρονικό οξύ για γεμάτο, υγιές πρόσωπο), ένας νέος εχθρός απειλεί πια την υγεία του δέρματός σας: η ρύπανση.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, είναι πλέον απαραίτητο να προστατεύουμε τα πρόσωπά μας από τον καπνό, το νέφος, τη σκόνη και τις αναθυμιάσεις, όχι μόνο επειδή οι ρύποι προκαλούν την λιπαρή, διψασμένη, θαμπή εμφάνιση του δέρματος, αλλά και επειδή, σε βάθος χρόνου, μας κάνει να μοιάζουμε μεγαλύτεροι.

Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη, αν ζείτε σε μια πόλη με ρύπανση, μπορείτε να δείχνετε ένα χρόνο μεγαλύτεροι μετά την ηλικία των 40 (άσχημα νέα για τους κατοίκους του Πορτ Τάλμποτ, Swansea, Λιντς και του Λονδίνου, οι οποίες είναι οι πόλεις όπου προκαλούν την πιο γρήγορη γήρανση του δέρματος). Γιατί? Φαίνεται ότι τα χημικά σωματίδια της ρύπανσης, κυρίως το PM 2,5, όταν διαρρεύσουν στο δέρμα προκαλούν οξειδωτική βλάβη και ζημιώνουν το DNA των κυττάρων.

clean

"Οι ρύποι επιτείθενται στο δέρμα, δημιουργώντας ελεύθερες ρίζες και φλεγμονές" υποστηρίζουν οι επιστήμονες προσθέτοντας: "Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι ο καπνός και τα αιωρούμενα σωματίδια [PM] ρύπανσης έχουν βρεθεί να είναι επιζήμια στο δέρμα άμεσα, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των οποίων όμως είναι οι ρυτίδες και η πρόωρη γήρανση."

Ερχόμενες λοιπόν να λύσουν το πρόβλημα, οι μεγαλύτερες εταιρίες καλλυντικών επιστατεύουν νέες τεχνολογίες που θα παρέχουν επιπλέον προστασία στο δέρμα σας και θα καλύψουν τις ανάγκες σας εάν η καθημερινότητά σας είναι αυτή της στρεσαρισμένης ζωής μιας μεγαλούπολης, προσφέροντας σας καινοτόμες Anti-Pollution Κρέμες Προσώπου. Πριν επιλέξετε όμως, σιγουρευτείτε ότι η κρέμα σας θα περιέχει αποκλειστικά πιστοπιημένα φυσικά συστατικά, καθώς μια λάθος επιλογή θα επιβαρύνει περισσότερο αντί να βοηθήσει.

Πηγή: http://www.telegraph.co.uk

Φόρτωση ...