Ηλεκτρονικό Κατάστημα Πιστοποιημένων Βιoλογικών Προϊόντων Ομορφιάς & Ευεξίας

Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 06/04/2017 Νέο από την lavera: Hydro Effect Serum

Νέο από την lavera: Hydro Effect Serum 

Ενώ νομίζατε ότι είχατε πλέον καλύψει τις ανάγκες της επιδερμίδας σας ενάντια στις καθημερινές απειλές (αντηλιακά φίλτρα; αντιοξειδωτικά για κουρασμένες επιδερμίδες; υαλουρονικό οξύ για γεμάτο, υγιές πρόσωπο), ένας νέος εχθρός απειλεί πια την υγεία του δέρματός σας: η ρύπανση.
Σύμφωνα με τους δερματολόγους, είναι πλέον απαραίτητο να προστατεύουμε τα πρόσωπά μας από τον καπνό, το νέφος, τη σκόνη και τις αναθυμιάσεις, όχι μόνο επειδή οι ρύποι προκαλούν την λιπαρή, διψασμένη, θαμπή εμφάνιση του δέρματος, αλλά και επειδή, σε βάθος χρόνου, μας κάνει να μοιάζουμε μεγαλύτεροι.
Η lavera πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά και παρουσιάζει ένα καινοτόμο προϊόν το οποίο θα γίνει No1 στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου σας. 

hydro

Προσθέθηκε στις: 03/04/2017 Νέα Συλλογή Βιολογικών Φυτικών Ελαίων από την 7elements

Νέα Συλλογή Βιολογικών Φυτικών Ελαίων από την 7elements!

oils

Ενσωματώστε τώρα τα πιο πολύτιμα συστατικά της φύσης στην καθημερινή περιποίηση του σώματός σας αλλά και στην διατροφή σας! Η 7elements παρουσιάζει την πλούσια γκάμα φυτικών ελαίων (ελαίων βάσης) premium ποιότητας, η οποία περιλαμβάνει τα πολυτιμότερα έλαια, πιστοποιημένα βιολογικά απο τον οργανισμό GmCert, βρώσιμα αλλά και καλλυντικής χρήσης!

Τα βιολογικά φυτικά έλαια και βούτυρά της 7elements είναι στην πλειοψηφία τους παρθένα ψυχρής έκθλιψης. Παράγονται από κατάλληλους σπόρους, καρπούς ή φρούτα που επεξεργάζονται, προκειμένου να διατηρηθούν όλα τα συστατικά τους στο τελικό έλαιο, όπως οι βιταμίνες. Ο όρος «ψυχρής έκθλιψης» δείχνει ότι το λάδι έχει αποκτηθεί από μηχανική πίεση χωρίς εξωτερική παροχή θερμότητας. Ο όρος παρθένοεπισημαίνει ότι ο καρπός έχει προ-επεξεργαστεί μόνο με μηχανικά μέσα ενώ το λάδι μόνο με διήθηση μετά την πίεση.

Επιπλέον, τα έλαια της 7elements συσκευάζονται σε πιστοποιημένο μπλε γυάλινο φιαλίδιο για την μέγιστη προστασία του ελαίου ενώ το πώμα ασφαλείας, με ελεγκτή ροής ή σταγονόμετρο, διασφαλίζει την ποιότητά τους. Εγγυόμαστε λοιπόν ότι τα έλαια της 7elements φτάνουν σε εσάς στην πιο αγνή μορφή τους, ώστε να απολαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά τους, για την διατροφή και την επιδερμίδα σας.


Ανακαλύψτε τώρα την πλήρη συλλογή των νέων προϊόντων 7elements στο Organicland.gr !


aotΠροσθέθηκε στις: 20/03/2017 Βαλσαμόλαδο (σπαθόλαδο): Ένα φυσικό γιατρικό με πολλές ιδιότητες

Βαλσαμόλαδο (σπαθόλαδο): Ένα φυσικό γιατρικό με πολλές ιδιότητες

Αποτέλεσε το περίφημο ίαμα των αρχαίων Σπαρτιατών, με το οποίο θεράπευαν τις πληγές τους μετά τις μάχες, ενώ το πρότειναν οι θεραπευτές της εποχής για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του έλκους στομάχου. Αναγνωρισμένο για τις πολλές του ιδιότητες, το σπαθόλαδο κατάφερε να διατηρηθεί ως «απαραίτητο γιατρικό», από αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ευρέως γνωστό πού μπορεί να το βρει κανείς ή πώς να το παρασκευάσει.

spath

Στην περιφέρεια, πολλοί είναι εκείνοι που το φτιάχνουν μόνοι τους. Στις αρχές Μαΐου και για περίπου έναν μήνα ανθίζει το σπαθόχορτο, ένα από τα σημαντικότερα λουλούδια της ελληνικής πανίδας. Το φυτό αυτό διακρίνεται, όχι μόνο για το έντονο κίτρινο χρώμα του, αλλά και για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες - αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές. Βοηθά δε σημαντικά, όπως λέγεται, στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες (συνίσταται για την επούλωση πληγών, μωλώπων και εγκαυμάτων πρώτου βαθμού).

Σε ό,τι αφορά τις ιδιότητες του σπαθόλαδου, αποτελεί μιας πρώτης τάξης αντισηπτικό και επουλωτικό, ενώ βοηθά στις παλινδρομήσεις και στο έλκος στομάχου. Επίσης αν προστεθεί σε κεραλοιφή, τότε γίνεται πολύ αποτελεσματικό και στις κατακλύσεις.Σύμφωνα με τον Διοσκουρίδη, είχε και ιδιότητες αντικαταθλιπτικού. Στην ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται κυρίως σε νευραλγίες και τραυματισμούς νεύρων και γενικά συμπτωματολογία που ξεκινά από τραυματισμούς νεύρων, όπως απώλεια μαλλιών, κατάθλιψη και νευραλγία. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά από τα παλιά χρόνια, αφού οι πολεμιστές τα χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των πολέμων. Το ευχάριστο είναι ότι γίνεται αποδεκτό σε μεγάλο βαθμό ακόμη και από την ιατρική κοινωνία.

spathoxorto

Το συγκεκριμένο φυτό κατά την περίοδο της ωρίμανσής του στους ορεινούς - κυρίως - όγκους μαζεύεται από τους παραγωγούς και με τη φυσική μέθοδο της ζύμωσης παρασκευάζεται το σπαθόλαδο, χωρίς καμία προσθήκη συντηρητικών ή άλλων ουσιών. Το λάδι με το οποίο γίνεται η μείξη πρέπει να είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και όσο διαρκεί η έκθεσή του στο ήλιο να μην ανεβάσει την οξύτητά του, αλλά κυρίως να αποκτήσει ένα ιδιαίτερα βαθύ κόκκινο χρώμα.

Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φυτικά και φυσικά προϊόντα που υποβοηθούν την υγεία του ανθρώπου. Ισχιαλγίες, πληγές, εγκαύματα, μώλωπες, στομαχικές διαταραχές, γαστρεντερίτιδες, ελαφράς μορφής έλκη, στομαχόπονοι, πόνοι των αρθρώσεων, αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές και πολλές ακόμη ιδιότητες το κατατάσσουν μεταξύ των πιο ωφέλιμων για τον άνθρωπο βοτανολογικών σκευασμάτων.

Επίσης, με το σπαθόλαδο γίνονται επαλείψεις ή ελαφρές εντριβές στο μέρος που πονά ή μπορούμε ακόμη να εφαρμόσουμε τοπικά επιθέματα με διαποτισμένη γάζα. Επίσης, είναι ιδανικό για κάθε θεραπευτικό ή χαλαρωτικό μασάζ - μπορεί να εμπλουτισθεί με αιθέρια έλαια ανάλογα. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πόσιμο, καθώς συνιστάται ιδιαιτέρως για τις κολίτιδες, την επώδυνη πέψη και τις ξινίλες του στομάχου.

Πηγή: http://proionta-tis-fisis.com/

Προσθέθηκε στις: 10/03/2017 Εσείς γνωρίζετε το φυτό Konjac?

Εσείς γνωρίζετε το φυτό Konjac?

Στη χώρα μας μάλλον λίγοι το γνωρίζουν, στην Ασία όμως θεωρείται μία από τις πλουσιότερες πηγές διαλυτών φυτικών ινών. Το φυτό konjac (Amorphophallus Κonjac), φύεται σε όλη την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία και έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από χίλια χρόνια, τόσο ως πηγή τροφής, καθώς και για ιατρικούς σκοπούς (άσθμα, εγκαύματα, πόνο στο στήθος και δερματικές παθήσεις).  Καταρχάς λέγεται ότι η ρίζα του φυτού Konjak, γνωστή ως γλυκομαννάνη konjac χρησιμοποιήθηκε από  τους βουδιστές μοναχούς  για τη θεραπεία ασθενών που έπασχαν από παχυσαρκία και με ασταθή επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Από τότε βέβαια έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής, αφού εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται από τους γηγενείς κατοίκους της Κίνας και Ιαπωνίας στη δημιουργία ζυμαρικών (shirataki, noodles), tofu, μπισκότων και άλλων προϊόντων ή χρησιμοποιείται σε ακατέργαστη μορφή.

kon


Αλλά πέρα από την διατροφή, οι ρίζες του konjac αποτελούν ένα ιδανικό καθαριστικό υλικό για την επιδερμίδα του προσώπου. Το σφουγγαράκι καθαρισμού και απολέπισης konjac είναι ένα 100% φυσικό προϊόν φυτικής προέλευσης, βιοσιασπώμενο, το οποίο έχει φυσικές ιδιότητες καθαρισμού. Η χρήση του στην επιδερμίδα σας θα την αφήση απαλή και λαμπερή βε΄τιώνοντας μακροχρόνια την ποιότητά της. Το απαλό μασάζ με το σφουγγάρι Konjac αυξάνει την παροχή οξυγόνου στα κύτταρα του δέρματος, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει την διατροφή των κυττάρων του δέρματος. Επιπλέον, οι καθαριστικές του ιδιότητες δεν επιβαρύνουν το pH της επιδερμίδας, αντίθετα προωθούν της ισορροπία του.

kon

Γιατί λοιπόν το σφουγγαράκι Konjac έχει γίνει το πιο αγαπημένο αντικείμενο στο ντουλάπι του μπάνιου μας?

kon

1. Τα σφουγγάρια Konjac είναι πραγματικά απαλά. Η δράση του είναι πιο ήπια από αυτή των scrubs και πίλινγκ προσώπου με τα ίδια αποτελέσματα, και έτσι αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα.

2. Μπορεί να χρησιμοποιείται με σαπούνι και νερό καθημερινά, για την αφαίρεση του μακιγιάζ σας, ακόμα και στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

3. Θα κάνει το δέρμα σας πιο λαμπερό, λείο και απαλό και θα βοηθήσει στην εξάλειψη μαύρων στιγμάτων και ττης λιπαρότητας.

Μην αργείτε λοιπόν και ανακαλύψτε το τώρα από την Benecos!

Προσθέθηκε στις: 03/03/2017 Πόσο επικίνδυνες είναι οι ίνες rayon στα ταμπόν?

Πόσο επικίνδυνες είναι οι ίνες rayon στα ταμπόν?

dip

Δοκιμάστε αυτό το τεστ στο σπίτι με μια απο τις μάρκες συμβατικώνταμπόν και θα παρατηρήσετε οτι μετά από λίγα λεπτά ίνες θαπροεξέχουν από το ταμπόν. Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως ταταμπόν γίνονται με ένα μείγμα από ραγιόν και βαμβάκι ψεκασμένομε φυτοφάρμακα. Οι ίνες rayon είναι αποκόπτονται εύκομα μένονταςστον κόλπο κατά τη χρήση. Εκτός από τα ζητήματα υγιεινής τωνινών που απομένουν στον κόλπο, υπάρχουν επίσης επιπτώσεις γιαβακτηριακή αποίκιση που μπορεί να συμβάλει στην κολπικέςμολύνσεις. Το ραγιόν στο ταμπόν έχει επίσης συνδεθεί με τοΣύνδρομο Τοξικού Σόκ.

Τα προϊόντα Natracare δεν συναντούν πρόβλημα με την απώλεια ινών καθώς γίνονται μόνο από 100% οργανικό βαμβάκι, του οποίουη ίνα, έχοντας κυματιστή μορφή, δεν είναι εύκολο να ξεφτίσει.

Η Natracare υπερασπίστηκε το θέμα της απώλειας ινών πίσω στηδεκαετία του 1990, ως αποτέλεσμα των ανησυχιών πουεκφράστηκαν τόσο από τους χρήστες ταμπόν όσο και από ιατρικόπροσωπικό. Νοσηλευτές οι οποίοι διεξήγαγαν τεστ παπ ανέφεραν ότιήταν αναγκασμένοι να καθαρίσουν την μλητρα από ίνες ταμπόν πρινπροβούν στην λήψη δείγματος από τον τράχηλο.

Οι κατασκευαστές, οι οποίοι αρχικά αρνήθηκαν το ζήτημα απώλειαςινών, άμεσα τοποθέτησαν ένα συνθετικό υλικό γύρω από τα ταμπόντους για να εμποδίσουν την απώλεια ινών απο το εσωτερικό τουαπορροφητικού πυρήνα. Η επιλογή του υλικού, ένα πλαστικό πουονομάζεται πολυπροπυλένιο, θερμαίνεται για να λιώσει και νασχηματίσει μία σφράγιση πάνω από τον πυρήνα του ταμπόν. Αυτή ητακτική μειώνει αλλά δεν εξαλείφει την απωλεια ινών. Επιπλέον, τοπολυπροπυλένιο είναι κατασκευασμένο από αργό πετρέλαιο και δενβιοδιασπάται, βλάπτοντας έτσι και το περιβάλλον.

nat

Προσθέθηκε στις: 24/02/2017 Τι είναι η anti-pollution προστασία της επιδερμίδας

Τι είναι η anti-pollution προστασία της επιδερμίδας

bigcity

Ενώ νόμιζατε ότι είχατε πλέον καλύψει τις ανάγκες της επιδερμίδας σας ενάντια στις καθημερινές απειλές (αντηλιακά φίλτρα; αντιοξειδωτικά για κουρασμένες επιδερμίδες; υαλουρονικό οξύ για γεμάτο, υγιές πρόσωπο), ένας νέος εχθρός απειλεί πια την υγεία του δέρματός σας: η ρύπανση.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, είναι πλέον απαραίτητο να προστατεύουμε τα πρόσωπά μας από τον καπνό, το νέφος, τη σκόνη και τις αναθυμιάσεις, όχι μόνο επειδή οι ρύποι προκαλούν την λιπαρή, διψασμένη, θαμπή εμφάνιση του δέρματος, αλλά και επειδή, σε βάθος χρόνου, μας κάνει να μοιάζουμε μεγαλύτεροι.

Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη, αν ζείτε σε μια πόλη με ρύπανση, μπορείτε να δείχνετε ένα χρόνο μεγαλύτεροι μετά την ηλικία των 40 (άσχημα νέα για τους κατοίκους του Πορτ Τάλμποτ, Swansea, Λιντς και του Λονδίνου, οι οποίες είναι οι πόλεις όπου προκαλούν την πιο γρήγορη γήρανση του δέρματος). Γιατί? Φαίνεται ότι τα χημικά σωματίδια της ρύπανσης, κυρίως το PM 2,5, όταν διαρρεύσουν στο δέρμα προκαλούν οξειδωτική βλάβη και ζημιώνουν το DNA των κυττάρων.

clean

"Οι ρύποι επιτείθενται στο δέρμα, δημιουργώντας ελεύθερες ρίζες και φλεγμονές" υποστηρίζουν οι επιστήμονες προσθέτοντας: "Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι ο καπνός και τα αιωρούμενα σωματίδια [PM] ρύπανσης έχουν βρεθεί να είναι επιζήμια στο δέρμα άμεσα, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των οποίων όμως είναι οι ρυτίδες και η πρόωρη γήρανση."

Ερχόμενες λοιπόν να λύσουν το πρόβλημα, οι μεγαλύτερες εταιρίες καλλυντικών επιστατεύουν νέες τεχνολογίες που θα παρέχουν επιπλέον προστασία στο δέρμα σας και θα καλύψουν τις ανάγκες σας εάν η καθημερινότητά σας είναι αυτή της στρεσαρισμένης ζωής μιας μεγαλούπολης, προσφέροντας σας καινοτόμες Anti-Pollution Κρέμες Προσώπου. Πριν επιλέξετε όμως, σιγουρευτείτε ότι η κρέμα σας θα περιέχει αποκλειστικά πιστοπιημένα φυσικά συστατικά, καθώς μια λάθος επιλογή θα επιβαρύνει περισσότερο αντί να βοηθήσει.

Πηγή: http://www.telegraph.co.uk

Προσθέθηκε στις: 17/02/2017 Εξειδικευμένη Περιποίηση Νυχιών τώρα από την lavera

Εξειδικευμένη Περιποίηση Νυχιών τώρα από την lavera

Είναι το μανικιούρ η αγαπημένη σου λεπτομέρεια στην εμφανισή σου και το μυστικό του στυλ σου?
Να τότε κάτι που δεν μπορεί να λείπει από το νεσεσέρ σου: η lavera πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά και σας παρουσιάζει 2 μοναδικά προϊόντα ενδυνάμωσης, θρέψης και φροντίδας των νυχιών. Καλωσορίστε λοιπόν την Εντατική Κρέμα Νυχιών Intense Nail Cream και το Εντατικό Τζελ Νυχιών Intense Nail Gel!

Εντατικό Τζελ Νυχιών Intense Nail Gel

Το Εντατικό Τζελ Νυχιών με ενεργά σφαιρίδια, βιολογικό χυμό αλόης και βιολογικό εκχύλισμα ανανά απορροφάται γρήγορα και προσφέρει έντονη ενυδάτωση για τα πετσάκια και τα νύχια. Το κύριο συστατικό του βιολογικού εκχυλίσματος ανανά, η παπαΐνη, είναι ένα ένζυμο που διασπά την  πρωτεΐνη. Το  εκχύλισμα του δροσίζει, αναζωογονεί και ενυδατώνει.

Βιολογική Αλόη: έχει ενυδατικές, καταπραϋντικές και δροσιστικές ιδιότητες.

Βιολογικό εκχύλισμα ανανά: το βασικό συστατικό του βιολογικού μας ανανά είναι η βρομελίνη. Το εκχύλισμά του δροσίζει, αναζωογονεί και ενυδατώνει.

ΕντατικήΚρέμαΝυχιών Intense Nail Cream

Η Εντατική Κρέμα Νυχιών με βιολογικό εκχύλισμα σταφυλιών και πέντε πολύτιμα βιολογικά έλαια όπως το βιολογικό αργανέλαιο και βιολογικό λάδι νυχτολούλουδου βελτιώνει το τραχύ δέρμα γύρω από τα νύχια, τα πετσάκια και τις παρανυχίδες, και το αποκαθιστά άμεσα.

Βιολογική Jojoba: έχει αντιφλεγμονώδη δράση και παρέχει εντατική θρέψη μέσω της κηροειδούς σύστασής του

Βιολογικό  νυχτολούλουδο: αυτό το πολύτιμο φυτικό έλαιο παρέχει στο δέρμα λιπίδια και άλλα θρεπτικά συστατικά και με αυτόν τον τρόπο στηρίζει τις λειτουργίες του δέρματος

Βιολογικό αργανέλαιο: θρέφει σε βάθος την ώριμη επιδερμίδα και κάνει την επιδερμίδα πιο απαλή

nails

Προσθέθηκε στις: 10/02/2017 Αργανέλαιο: 11 θαυματουργές ιδιότητές του

ΑΡΓΑΝΕΛΑΙΟ: 11 ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η δημοτικότητα του αργανέλαιου έχει αυξηθεί λόγω των πολλαπλών οφελών για την υγεία που προσφέρονται από αυτό το «θαυματουργό έλαιο» και έχουν δημοσιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Το αργανέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην κοσμετολογία και στην μαγειρική βελτιώνοντας τα πάντα από την εμφάνισarη του δέρματος έως την υγεία της καρδιάς.

 

1. Θεραπεύει δερματικές παθήσεις

Τα τριτερπενοειδή που βρίσκονται στο αργανέλαιο προσφέρουν εκπληκτικά οφέλη για την υγεία του δέρματος όπως είναι η ικανότητα να ανακόψει την ανάπτυξη θηλωμάτων (κρεατοελιών, κονδυλωμάτων, ακροχορδώνων), την αντιμετώπιση ορισμένων μορφών δερματίτιδας, να σπάσει οιδηματώδη κύτταρα του δέρματο, και να λειάνει τις ουλές. Επίσης, τα αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο αργανέλαιο βοηθούν στην αντιμετώπιση της ήπιας ακμής αλλά και στην επούλωση ουλών που οφείλονται σε αυτή.

2. Μειώνει την πρόωρη γήρανση
Το αργανέλαιο αποτελείται από περίπου 80% λιπαρά οξέα που λειτουργούν θεαματικά στα σημάδια της πρόωρης γήρανσης. Η τακτική χρήση του ελαίου έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το βάθος των ρυτίδων,εξασθενεί τις χρωματικές κηλίδες της γερασμένης επιδερμίδας και αποκαθιστά την νεανική ελαστικότητα του δέρματος με παράλληλη αύξηση των υγιών κυττάρων του δέρματος.

3. Προστατεύει από ζημιογόνους περιβαλλοντικούς παράγοντες

Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο αργανέλαιο βοηθούν στην προστασία του δέρματος, σε μαλλιά και νύχια και από βλάβες που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Εφαρμόζοντας αργανέλαιο σε κατεστραμμένο δέρμα από υπεριώδη ακτινοβολία εξασθενεί τις κηλίδες που έχουν δημιουργηθεί, και βοηθά στην ξηρότητα του δέρματος που έχει προκληθεί από την υπερβολική έκθεση στην ακτινοβολία UV, προωθώντας παράλληλα την αναγέννηση των υγιών κυττάρων.

4. Μειώνει τη χοληστερόλη
Η χρήση αργανέλαιου στη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Ο μοναδικός συνδυασμός των φυτικών στερολών που βρέθηκαν σε στο αργανέλαιο - schottenol και spinasterol - εμποδίζουν πράγματι την απορρόφηση της κακής χοληστερόλης από το εσωτερικό του εντερικού σωλήνα.

5. Αντιφλεγμονώδες
Τα φλαβονοειδή που υπάρχουν στο λάδι Argan έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία τόσο εξωτερικών όσο και εσωτερικών προβλημάτων. Για την ανακούφιση από τον πόνο στους μυς και τις αρθρώσεις, κάνετε μασάζ με μερικές σταγόνες από αγνό λάδι Argan στο δέρμα σας πάνω από την πληγείσα περιοχή. Γυναίκες που διαγνώστηκαν με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους, η κακή πέψη, ή προβλήματα της ουροδόχου κύστης μπορούν να βοηθηθούν από την κατανάλωση του αργανέλαιου.

6. Βοηθά την πέψη
Η προσθήκη αργανέλαιου στη μαγειρική βοηθά στην συγκέντρωση πεψίνης στα γαστρικά υγρά του σώματος, βελτιώνοντας έτσι την πέψη. Καλύτερη πέψη σημαίνει περισσότερη ενέργεια, λιγότερη πείνα, βελτίωση της απώλειας βάρους, και γενικά ένα υγιέστερο σώμα.

7. Καταπολεμά χρόνιες ασθένειες
Έχουν γίνει πολλές μελέτες σχετικά με την ικανότητα του ελαίου Argan για την καταπολέμηση του καρκίνου και άλλων ασθενειών. Τα αντιοξειδωτικά στο Αργανέλαιο προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος. Υπήρξαν επίσης μελέτες για τη θεραπευτική δύναμη του αργανέλαιου έναντι του καρκίνου του παχέος εντέρου και της ουροδόχου κύστης, του καρκίνου του προστάτη, καθώς και καρκινικών νεοπλασιών σε όλο το σώμα οιοποίεςμπορεί να προκύψουν από μόλυνση ή φλεγμονή.

8. Προλαμβάνει την εμφάνιση ραγάδων
Η θεραπευτική δύναμη του ελαίου Argan στο δέρμα δεν σταματά στην αντιγήρανση και τις αντικαρκινικές ιδιότητες. Αυτό το θαυματουργό έλαιο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη ραγάδων από εγκυμοσύνη, από μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχή των γοφών και του στήθους κατά τη διάρκεια της εφηβείας, ή από την απότομη αύξηση και μείωση του σωματικού βάρους όπου συντελείται χαλάρωση του δέρματος και δημιουργία ραγάδων.

arb

Αντιγηραντική Προστασία Σώματος με Βιολογικό Αργανέλαιο από την lavera


9. Επαναφέρει τα κατεστραμμένα μαλλιά

Η εφαρμογή αργανέλαιου στα μαλλιά δημιουργεί μία επίστρωση στην τρίχα αποτρέποντας την ξηρότητα της και τις επιπτώσεις από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ενυδατώνει την τρίχα και την κάνει λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο από το βούρτσισμα και το styling. Το αργανέλαιο επίσης βοηθά στα βαμμένα μαλλιά σφραγίζοντας τις χρωστικές ουσίες από την βαφή αυξάνοντας έτσι το χρονικό διάστημα μεταξύ των βαφών. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη-Ε, θρέφει τα μαλλιά, θεραπεύει την ψαλίδα, αυξάνει την λάμψη τους και τη συνολική υγιή εμφάνιση.

10. Δυναμώνει τα νύχια
Όταν εφαρμόζεται στα δάχτυλα χεριών και ποδιών, το λάδι Αργκάν συμβάλλει στην ενδυνάμωση και την υγεία των νυχιών χάρη στα υψηλά επίπεδα βιταμίνης-Ε που περιέχει. Οι αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαίου Argan βοηθά στην καταπολέμηση δερματικών λοιμώξεων που συνδέονται με την κακή υγεία των νυχιών.

11. Βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος
Ακόμη και για τα άτομα που δεν έχουν ουλές, ρυτίδες, ή κάποια άλλη πάθηση του δέρματος, το λάδι Argan κάνει το δέρμα απαλό, ενυδατωμένο με ελαστικότητα και λάμψη. Οι σαπωνίνες που περιέχονται στο λάδι Argan ενεργοποιούν την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος διατηρώντας όλο το σώμα υγιές και δυνατό.

 

arg

Ολοκήρωμένη Σειρά Αντιγηραντικής Προστασίας Προσώπου με Βιολογικό Αργανέλαιο από την lavera

 

Πηγή: http://www.philonoe.com

Προσθέθηκε στις: 02/02/2017 Είναι όλα τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ασφαλή?

Είναι όλα τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ασφαλή?

Γνωρίζατε ότι τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου, τα οποία χρησιμοποιείτε κυρίως για να βγάλετε το μεικάπ, κρύβουν ένα σοβαρό κίνδυνο για την υγεία σας?

Σύμφωνα με ειδικούς δερματολόγους του Ιατρικού Κέντρου Wexner στο Οχάιο των ΗΠΑ, τα συγκεκριμένου τύπου υγρά μαντηλάκια περιέχουν την ουσία μεθυλισοθειαζολινόνη (ΜΙ). Αυτή η χημική ένωση χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση των βακτηρίων, αλλά θεωρείται και μία από τις πιο βασικές αιτίες αύξησης των περιστατικών δερματίτιδας.

Μάλιστα το 2013 η ΜΙ χαρακτηρίστηκε ως η πιο αλλεργιογόνος ουσία από την αμερικανική Ένωση Δερμτίτιδας.
Η ΜΙ είχε εγκριθεί για χρήση σε καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας το 2005, και σχεδόν αμέσως, οι εταιρείες άρχισαν να κάνουν αναφορές για ενδεχομένως επικίνδυνα συντηρητικά όπως τα "parabens" και οι ενώσεις που σχετίζονται με την φορμαλδεΰδη. Αλλά καθώς η εμπορική επιτυχία που γνώρισαν τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου μεγάλωνε, όλο και περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις άρχισαν να καταγράφονται. Αξίζει αν σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ουσία μπορεί επίσης να βρεθεί σε σαπούνια και προϊόντα μαλλιών.
Ωστόσο σε αυτά τα προϊόντα, η ΜΙ δεν μένει αρκετό χρόνο σε επαφή με την επιδερμίδα, αφού κατά κανόνα ξεβγάζεται γρήγορα με νερό. Στα μαντηλάκια καθαρισμού, όμως, μένει στο πρόσωπο ακόμα και μετά την χρήση τους.
Οι ερευνητές συνιστούν στο κοινό να αποφεύγει όσο είναι δυνατόν τα καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν ΜΘΖ και ακόμα και αν αυτό δεν είναι δυνατόν, να προσέχει ώστε πάντα να ξεβγάζει καλά με αγνό σαπούνι κάθε χημική ουσία που έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα.

wipes

Τα Φυσικά Μαντηλάκια Καθαρισμού HAPPY CLEANSING της benecos καθαρίζουν απαλά το δέρμα με την βοήθεια συστατικών όπως το νερό βιολογικού πορτοκαλιού και τα εκχυλίσματα μάνγκο και αλόης. Τα Μαντηλάκια έχουν ουδέτερο pH  και είναι απαλλαγμένα από το αλκοόλ, συνθετικές χρωστικές, αρωματικές ουσίες και παράγωγα αργού πετρελαίου. Είναι δερματολογικά ελεγμένα και κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος. 

Τα Φυσικά Μαντηλάκια Καθαρισμού της benecos είναι βιοδιασπώμενα, vegan και πιστοποιημένα από τον BDIH.

Πηγή: http://www.seleo.gr/ 

Προσθέθηκε στις: 23/01/2017 Επικίνδυνα τα συμβατικά προϊόντα Πίλινγκ - Απολέπισης

Επικίνδυνα τα συμβατικά προϊόντα Πίλινγκ - Απολέπισης

piling

Κάνετε απολέπιση κάθε μέρα;

Οι διαφημίσεις για την απολέπιση του σώματος ενημερώνουν πως θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα αν θέλετε να έχετε μια λαμπερή, μεταξένια και λεία επιδερμίδα.

Όμως, γνωρίζατε πως η εβδομαδιαία συνήθεια ομορφιάς μπορεί να κάνει κακό στο περιβάλλον;  
Τα περισσότερα σαπούνια απολέπισης περιέχουν μικροσφαιρίδια δηλαδή μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού για την απολέπιση του δέρματος.

Ναι, είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, όχι δεν διαλύονται στο νερό και το χειρότερο είναι πως δεν φιλτράρονται από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων. Απλά φανταστείτε πόσα μικροσκοπικά σφαιρίδια απολέπισης θα είναι στο ρεύμα του νερού αν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων κάνει απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα.

Το 2015, οι ΗΠΑ πέρασαν ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει τα προϊόντα υγιεινής που περιέχουν ανάλογα μικροσφαιρίδια όπως ορισμένες οδοντόκρεμεςαφρόλουτρα και σαπούνια. Αυτό απαιτεί τη σταδιακή κατάργηση αυτών των χανδρών και θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου του 2017.

Το βρετανικό κοινοβούλιο, ωστόσο, έχει μια πιο δραστική λύση: να κάνουν έκκληση για παγκόσμια απαγόρευση. “Τρισεκατομμύρια μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού συσσωρεύονται σήμερα στους ωκεανούς του κόσμου, σε λίμνες και εκβολές ποταμών. Καταστρέφουν τη θαλάσσια ζωή και εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα. Ένα μόλις ντους μπορεί να οδηγήσει 100.000 πλαστικά σφαιρίδια στους ωκεανούς» σύμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής Mary Creagh.

Οι εταιρίες Johnson & Johnson, Unilever, και Procter & Gamble έχουν προχωρήσει σε δεσμεύσεις για τη σταδιακή κατάργηση των εν λόγω μικροσφαιριδίων από τα προϊόντα τους ανεξάρτητα με το που πωλούνται.

Τι θα χρησιμοποιείτε για να κάνετε απολέπιση;

Για αρχή θα πρέπει να ξεκινήσετε να ελέγχετε αυτά που καταναλώνετε για την περιποίησήσας, ώστε να αποκλείσετε το ενδεχόμενο να είναι βλαβερό για εσάς ή το περιβάλλον, καθώς κατ` επέκταση πάλι σε εσάς γυρνάει ο κίνδυνος.

Αντί, λοιπόν, για αυτά τα κοινά προϊόντα, μπορείτε είτε να ψάξετε να βρείτε εταιρίες με πιο αγνά προϊόντα και προϊόντα BIO, είτε να φτιάξετε κάτι μόνοι σας. 

Ανακαλύψτε τώρα τα Φυσικά Scrub Προσώπου και Σώματος στην Organicland.   

pb       slslsl


Πηγή: http://proionta-tis-fisis.com/

Φόρτωση ...