Ηλεκτρονικό Κατάστημα Πιστοποιημένων Βιoλογικών Προϊόντων Ομορφιάς & Ευεξίας

Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 24/11/2017 Ορός αντιγήρανσης: Το υπέρτατο καλλυντικό


Περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση δραστικών ουσιών από κάθε καλλυντικό, εισχωρεί βαθύτερα στην επιδερμίδα και προσαρμόζεται στις ανάγκες της από τα 30 και μετά.

Τα σημαντικότερα συστατικά…

  • Νερό
    Όπως είναι εύλογο, η λεπτόρρευστη σύνθεση του ορού περιέχει περίπου 90% νερό (ενώ η κρέμα περιέχει περίπου 70%), το οποίο είναι εμπλουτισμένο με λιπίδια και υδατοδιαλυτά συστατικά.
  • Ενυδατικοί παράγοντες
    Οι πιο συνηθισμένοι είναι το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη, οι πολυσακχαρίτες και οι πρωτεΐνες. Στους περισσότερους ορούς, όλα τα παραπάνω είναι ειδικά επεξεργασμένα σε μικροσκοπικές κάψουλες, ώστε να απορροφώνται έως τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.
  • Αντιγηραντικοί παράγοντες
    Η ρετινόλη, τα πολυπεπτίδια, η ρεσβερατρόλη, αλλά και φυτικά ή θαλάσσια εκχυλίσματα, είναι μερικά από τα συστατικά που έχουν ως στόχο να διεγείρουν τους ινοβλάστες και να αυξήσουν τη μακροζωία των κυττάρων.
  • Αντιοξειδωτικά στοιχεία
    Όπως οι βιταμίνες C και Ε, οι πολυφαινόλες, τα φλαβονοειδή, που εξάγονται κυρίως από φυτικά εκχυλίσματα. Ρόλος τους είναι να προστατεύουν τις ίνες κολλαγόνου από την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών και να προφυλάσσουν από την πρόωρη γήρανση.
  • Πηκτικές ουσίες
    Οι οποίες κάνουν πιο ευχάριστη την υφή του ορού και πιο εύκολη την εφαρμογή του.

Τι να προσέξετε...

  • Την αιθυλική αλκοόλη
    Ενώνει τα συστατικά της φόρμουλας και εξασφαλίζει τη γρήγορη απορρόφηση του ορού. Ωστόσο, αν έχετε ευαισθησία, προτιμήστε έναν ορό χωρίς αυτό το συστατικό.
  • Το άρωμα
    Οι περισσότεροι οροί έχουν ελάχιστο άρωμα, για να μην προκαλούν ερεθισμούς.
  • Τη ρετινόλη ή τα AHAs
    Καλύτερα να τα αποφεύγετε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για να μην προκληθούν δερματικοί ερεθισμοί.

Οι βασικές απαιτήσεις σας

  • Να θρέφει, όντας ελαφρύς και λεπτόρρευστος.
    Ένας ορός πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και το καλοκαίρι και να ταιριάζει σε κάθε τύπο επιδερμίδας, ακόμα και στις μεικτές ή λιπαρές, χωρίς να πέφτει «βαρύς» ή να δημιουργεί λιπαρότητα και ακμή.
  • Να είναι ευχάριστος στη χρήση.
    Αυτό σημαίνει να μην έχει κολλώδη υφή και να απορροφάται γρήγορα, σε περίπτωση που θέλετε να απλώσετε αμέσως μετά την κρέμα ημέρας ή νύχτας.
  • Να προσφέρει φρεσκάδα, λάμψη και σύσφιγξη στο δέρμα πιο γρήγορα από ό,τι μια κρέμα.
    Η συμπυκνωμένη σύνθεση ενός ορού είναι εξαιρετικά δραστική, γι’ αυτό κοστίζει και πιο ακριβά.

Η γνώμη της ειδικού
«Ο ορός αυξάνει εντυπωσιακά την αποτελεσματικότητα μιας αντιγηραντικής κρέμας, αλλά δεν μπορεί να την αντικαταστήσει, γιατί δεν έχει την πλούσια ενυδατική σύσταση της κρέμας», εξηγεί η δερματολόγος του Ιατρικού Κέντρου & Ινστιτούτου Αισθητικής «Symmetria» κ. Χριστιάνα Ιωσηφίδου.
«Αν διανύετε τη δεκαετία των 30, σας αρκεί μια σύνθεση σχεδιασμένη για τις λεπτές γραμμές και τις πρώτες ρυτίδες. Μετά τα 40, επιλέξτε φόρμουλες που προσφέρουν σύσφιγξη και ενισχυμένη ενυδάτωση, ενώ μετά τα 50 δοκιμάστε ορούς που διεγείρουν τους ινοβλάστες και καταπολεμούν τις δυσχρωμίες. Κατά την εφαρμογή, εκτός από το πρόσωπο, μην ξεχνάτε τον λαιμό, το ντεκολτέ, αλλά και τα χέρια», προσθέτει η κ. Ιωσηφίδου.

 

Πηγή: www.vita.gr

Προσθέθηκε στις: 09/11/2017 Καρύδα, εξωτική λιχουδιά

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για το πιο «μοδάτο» τρόφιμο. Ο λόγος για την καρύδα, που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής το τελευταίο διάστημα, κατακτώντας μια θέση στα ράφια των σουπερμάρκετ και «εισβάλλοντας» σε πολλά τρόφιμα και ροφήματα. Ποια είναι όμως η θρεπτική της αξία και τι θα πρέπει να προσέχουμε αναφορικά με την κατανάλωσή της;

Οι γνώμες για την καταγωγή της καρύδας διίστανται, καθώς άλλοι εντοπίζουν την πρώτη της εμφάνιση στη νοτιοανατολική Aσία και άλλοι υποστηρίζουν ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις βορειοδυτικές ακτές της Νοτίου Aμερικής. Όπως και να έχει, η καρύδα εξαπλώθηκε στις περισσότερες τροπικές περιοχές της Γης. Aξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε φοίνικας παράγει κατά μέσο όρο 75 καρύδες τον χρόνο! 

Βασικά θρεπτικά συστατικά ανά 100 γρ. καρύδας   
Θερμίδες  354   
Υδατάνθρακες 15,2 γρ.   
Απλά σάκχαρα 6,2 γρ.   
Λιπαρά 33,5 γρ.   
Πρωτεΐνη 3,33 γρ.   
Φυτικές ίνες  9 γρ.  

Πλήρης τροφή
Βλέποντας κανείς τη θρεπτική αξία της καρύδας, θα παρατηρήσει ότι πρόκειται για μια πλήρη τροφή, καθώς περιέχει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνη, λίπος, υδατάνθρακες). Παρέχει ενέργεια λόγω των υδατανθράκων που περιέχει και μικρές ποσότητες πρωτεΐνης. Ωστόσο, ίσως το πιο χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι η υψηλή περιεκτικότητά της σε λιπαρά, πολλά εκ των οποίων είναι κορεσμένα, τα οποία συνδέονται με αύξηση των επιπέδων «κακής» χοληστερίνης και υψηλότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει η κατανάλωσή της να γίνεται με μέτρο. Όσον αφορά το περιεχόμενό της σε άλλα συστατικά, η εξωτική καρύδα αποτελεί πηγή φυτικών ινών και ορισμένων μικροθρεπτικών συστατικών, όπως το μαγγάνιο, ο φώσφορος, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος.

Η καρύδα... στην πράξη 

Ζάχαρη καρύδας
Η ζάχαρη καρύδας είναι ένα σχετικά νέο για την ελληνική αγορά προϊόν, το οποίο έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Είναι μια γλυκαντική ουσία που διαφημίζεται ως πιο υγιεινή εναλλακτική επιλογή αντί της κοινής ζάχαρης και καταλληλότερη για ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού της δείκτη. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια γλυκαντική ύλη που δεν έχει μελετηθεί επαρκώς και επομένως δεν μπορούμε να πούμε πως οι ισχυρισμοί υγείας που τη συνοδεύουν υποστηρίζονται από ερευνητικά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, η ζάχαρη καρύδας φαίνεται ότι έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη συγκριτικά με την κοινή ζάχαρη, γεγονός που την καθιστά ίσως λιγότερο επιβαρυντική για τη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Από την άλλη, είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πως η ζάχαρη καρύδας δεν διαφέρει από την κοινή ζάχαρη σε ό,τι αφορά το θερμιδικό της περιεχόμενο. 

Γάλα καρύδας
Αποτελεί μια εναλλακτική πηγή γάλακτος που τελευταία έχει κάνει την εμφάνισή του. Ως φυτικό γάλα είναι ελεύθερο λακτόζης και συνεπώς μπορεί να καταναλωθεί ως υποκατάστατο γάλακτος από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη αλλά και από χορτοφάγους. Επιπλέον, πολύ συχνή είναι η χρήση του ως βάσης σε smoothies και μιλκσέικ. Λόγω της πρώτης ύλης του, είναι πλούσιο σε λιπαρά, αν και τα τελευταία χρόνια αυτά συνήθως αφαιρούνται από τα γάλατα του εμπορίου. 

Βούτυρο ή λάδι καρύδας
Χρησιμοποιείτε κυρίως για καλλυντική χρήση, αν και τα τελευταία χρόνια έχει μπει και στη μαγειρική, κυρίως σε ασιατικές κουζίνες. Το λάδι καρύδας προέρχεται από τη σάρκα ώριμης καρύδας. Πρόκειται για φυτικό έλαιο πλούσιο σε κορεσμένο λίπος, γι’ αυτό και η κατανάλωσή του συστήνεται να γίνεται με μέτρο. Χρησιμοποιείται κυρίως ως λιπαρή ύλη ή βούτυρο σε χορτοφαγικές δίαιτες. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΝ κ. ΧΑΡΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ, κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο, MSc, επιστημονικό διευθυντή της διατροφικής ομάδας του neadiatrofis.gr.

 

Πηγή: www.vita.gr

Προσθέθηκε στις: 02/11/2017 Παγκόσμια Ημέρα Vegan Διατροφής: Τι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε για την “αυστηρή χορτοφαγία”

Εδώ και αρκετά χρόνια, η 1η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Vegan Διατροφής, από τους λάτρεις και υποστηρικτές του συγκεκριμένου τύπου αυστηρής χορτοφαγίας.

Τι είναι, όμως, ακριβώς η vegan διατροφή;

Η συγκεκριμένη διατροφή προσδιορίστηκε σε γενικές γραμμές από το ξεκίνημα λειτουργίας της Vegan Society το 1944. Αλλά ο πρώτος πλήρης ορισμός ήρθε το 1949 από τον Leslie J Cross. Εκείνος οποίος περιέγραψε τον “βιγκανισμό” (veganism) ως “[την] αρχή της χειραφέτησης των ζώων από την εκμετάλλευση από τον άνθρωπο”. Αυτό αργότερα διευκρινίστηκε ως “η επιδίωξη για να μπει ένα τέλος στη χρήση των ζώων από τον άνθρωπο για τροφές, εμπορεύματα, εργασία, κυνήγι, ζωοτομία, καθώς και από όλες τις άλλες χρήσεις που αφορούν την εκμετάλλευση της ζωής των ζώων από τον άνθρωπο”.

Η Vegan Society έγινε αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα το 1979. Τότε στο καταστατικό της έδωσε τον ακόλουθο ορισμό στον “βιγκανισμό”, τον οποίο και υποστηρίζει μέχρι και σήμερα:

“Μια φιλοσοφία και τρόπος ζωής που αποβλέπει στον αποκλεισμό, όσο αυτό είναι δυνατό και εφικτό, όλων των μορφών εκμετάλλευσης και σκληρότητας στα ζώα, για τροφή, ένδυση ή άλλους σκοπούς. Κατ΄επέκταση, προωθεί την ανάπτυξη και τη χρήση εναλλακτικών μεθόδων προς όφελος των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος. Σε διατροφικές όρους, κατακρίνει την διανομή και κατανάλωση προϊόντων, που παράγονται εξ ολοκλήρου, ή εν μέρει από ζώα”.

Πέντε πιθανά προβλήματα από την vegan διατροφή

1. Οι vegans έχουν έλλειψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών

Οι άνθρωποι είναι παμφάγα όντα. Λειτουργούμε καλύτερα όταν τρώμε και ζώα και φυτά. Υπάρχουν κάποιες θρεπτικές ουσίες που μπορούμε να τις πάρουμε μόνο από φυτά (όπως η βιταμίνη C) και άλλες που μπορούμε να τις πάρουμε μόνο από τα ζώα.

Η βιταμίνη Β12 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που εμπλέκεται στη λειτουργία του κάθε κυττάρου στο σώμα. Είναι ιδιαίτερα σημαντική στον σχηματισμό του αίματος και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Η βιταμίνη Β12 είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή και δεν βρίσκεται σε οποιαδήποτε ποσότητα στα φυτά (εκτός από ορισμένα είδη φυκιών). Είναι μακράν το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό που χάνουν όσοι ακολουθούν vegan διατροφή. Μια μελέτη έδειξε ότι το 92% των vegans έχουν έλλειψη σε αυτό το κρίσιμο θρεπτικό συστατικό (1).

Αλλά η βιταμίνη Β12 είναι μόνο η “κορυφή του παγόβουνου”. Υπάρχουν και άλλα λιγότερο γνωστά θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται μόνο στα ζωικά τρόφιμα και είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη λειτουργία του οργανισμού.

Εδώ είναι μερικά παραδείγματα:

  • Ζωική πρωτεΐνη: Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα στις σωστές αναλογίες. Είναι σημαντική για την μυϊκή μάζα και την υγεία των οστών. Οι vegans δεν παίρνουν καμία ζωική πρωτεΐνη, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη σύνθεση του σώματος (2).
  • Κρεατίνη: Βοηθάει τα κύτταρα να έχουν μια “ενεργειακή δεξαμενή”. Έρευνες δείχνουν ότι οι χορτοφάγοι έχουν έλλειψη κρεατίνης, κάτι που έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στην λειτουργία των μυών και του εγκεφάλου (3).
  • Καρνοσίνη: Είναι προστατευτική έναντι διαφόρων εκφυλιστικών διεργασιών στο σώμα και μπορεί να προστατεύσει ενάντια στη γήρανση. Βρίσκεται μόνο σε ζωικές τροφές (4).
  • Εικοσιδυοεξαενοϊκό οξύ (Docosahexaenoic Acid – DHA): Είναι η πιο ενεργή μορφή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο σώμα και βρίσκεται κυρίως στα ζωικά τρόφιμα. Η φυτική μορφή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων δεν μετατρέπεται αποτελεσματικά σε DHA μέσα στο σώμα (5).

Δύο άλλα θρεπτικά συστατικά που έχουν “δαιμονοποιηθεί” από όσους ακολουθούν τυφλά την vegan διατροφή είναι τα κορεσμένα λίπη και η χοληστερόλη. Η χοληστερόλη είναι ένα κρίσιμο μόριο στο σώμα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε κυτταρικής μεμβράνης. Επίσης, χρησιμοποιείται για να παράγει ο οργανισμός στεροειδείς ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη. Έρευνες δείχνουν ότι η πρόσληψη κορεσμένου λίπους σχετίζεται με αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης (6). Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι οι vegans και οι χορτοφάγοι έχουν πολύ χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από τους κρεατοφάγους (7).

2. Δεν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν ότι είναι η vegan διατροφή είναι καλύτερη από άλλα μοτίβα υγιεινής διατροφής

Παρά τα όσα υποστηρίζουν οι “βιγκανιστές”, δεν υπάρχουν σωστά δομημένες και ελεγχόμενες επιστημονικές μελέτες που να δείχνουν ότι η vegan διατροφή είναι καλύτερη από άλλες διατροφές. Συχνά ισχυρίζονται ότι μια διατροφή που είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή σε λιπαρά (το αντίθετο της vegan διατροφής δηλαδή) είναι επικίνδυνη και ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η vegan διατροφή είναι ανώτερη.

Αυτό είναι λάθος. Μάλιστα, έχει μελετηθεί σε μια υψηλής ποιότητας τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη (ο "χρυσός κανόνας" της επιστημονικής έρευνας). Πρόκειται για την έρευνα “A to Z”, η οποία συνέκρινε τη δίαιτα Atkins(χαμηλή σε υδατάνθρακες, υψηλή σε λιπαρά) με τη δίαιτα Ornish (χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, σχεδόν vegan) (8).

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ολόκληρο το διδακτικό υλικό της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, σχετικά με τα διάφορα πρότυπα διατροφής, μεταξύ των οποίων κρίνεται και η vegan διατροφή:

Οι... ανορθογραφίες στην ακραία διατροφή

Η μελέτη “A to Z” δείχνει ξεκάθαρα ότι η δίαιτα Atkins προκαλεί μεγαλύτερες βελτιώσεις σε σχεδόν όλους τους δείκτες υγείας, αν και δεν είναι όλοι τους στατιστικά σημαντικοί. Συγκεκριμένα:

  • Η ομάδα Atkins έχασε περισσότερο βάρος, 4,7 κιλά, ενώ η ομάδα Ornish έχασε μόνο 2,5 κιλά.
  • Η ομάδα Atkins είχε μεγαλύτερη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
  • Η ομάδα Atkins παρουσίασε μεγαλύτερη αύξηση της HDL ("καλής") χοληστερόλης.
  • Η ομάδα Atkins είχε μεγαλύτερη μείωση στα τριγλυκερίδια, τα οποία έπεσαν κάτω από τα 29,3 mg/dL σε σύγκριση με τα 14,9 mg/dL για όσους ακολουθούσαν τη δίαιτα Ornish.

Με απλά λόγια, η δίαιτα Atkins είχε πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα, ενώ η δίαιτα Ornish έδειξε κακές επιδόσεις για όλους τους μετρήσιμους δείκτες υγείας.

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές μελέτες που αποδεικνύουν τα οφέλη για την υγεία και την χαμηλότερη θνησιμότητα στους χορτοφάγους και τους vegans. Για παράδειγμα η ομάδα μελετών “Seventh-Day Adventist Studies” (9). Το πρόβλημα με αυτές τις έρευνες είναι ότι αποτελούν τις λεγόμενες “μελέτες παρατήρησης” (observational studies). Αυτοί οι τύποι επιστημονικών μελετών μπορούν να αποδείξουν μόνο μια συσχέτιση μεταξύ δύο γεγονότων, αλλά όχι την αιτιώδη συνάφεια, αν αυτή υπάρχει.

Άλλο η διατροφή και άλλο ο τρόπος ζωής

Δηλαδή, ένας χορτοφάγος μπορεί πιθανώς να έχει καλύτερους δείκτες γενικής υγείας, επειδή, ως άτομο και χαρακτήρας, είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένος για θέματα υγείας συνολικά. Μπορεί να καταναλώνει περισσότερα λαχανικά, πιθανώς να καπνίζει λιγότερο ή καθόλου, να ασκείται περισσότερο κλπ. Όλα αυτά δεν απορρέουν από την vegan διατροφή που ακολουθεί, αλλά από την γενικότερη στάση του στην ζωή.

Σε μια άλλη μελέτη 10.000 ατόμων, όπου τόσο οι χορτοφάγοι, όσο και οι μη χορτοφάγοι είχαν όμοια στάση ζωής, δεν προέκυψε καμία απολύτως διαφορά στο επίπεδο θνησιμότητας μεταξύ των ομάδων (10).

Μια ελεγχόμενη μελέτη έδειξε ότι η vegan διατροφή ήταν περισσότερο αποτελεσματική κατά του διαβήτη από την επίσημη δίαιτα που συνιστάται από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (11).

Ωστόσο, μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων έχει επίσης μελετηθεί για το σκοπό αυτό και οδήγησε σε πολύ πιο ισχυρές ευεργετικές επιδράσεις (12).

3. Οι υποστηρικτές της vegan διατροφής προβαίνουν συχνά σε ψευδείς ισχυρισμούς

Μερικοί vegans δεν είναι και τόσο ειλικρινείς, όταν προσπαθούν να πείσουν άλλους ανθρώπους για τις αρετές της διατροφής που ακολουθούν. Λένε ψέμματα και υπερβολές, ποντάροντας στον φόβο των ανθρώπων για την υγεία τους. Έτσι, τους “τρομάζουν” σχετικά με το λίπος και τις ζωικές τροφές.

Παρόλη την προπαγάνδα, πραγματικά δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι το κρέας, τα αυγά, ή τα θρεπτικά συστατικά ζωικής προέλευσης, όπως τα κορεσμένα λιπαρά και η χοληστερόλη, συντελούν από μόνα τους αιτία της προβλήματος υγείας. Το κλειδί, όπως πάντα, είναι το ΜΕΤΡΟ και η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ στη διατροφή!

Όσοι προωθούν την vegan διατροφή θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς και να μην χρησιμοποιούν τακτικές εκφοβισμού και ψέματα για να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ένοχοι για την κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης. Αυτά είναι απόλυτα υγιή αρκεί να μην είναι επεξεργασμένα και να προέρχονται από ζώα που τρέφονται με φυσικό τρόπο.

Και πάλι, μην ξεχνάτε:Μια ισορροπημένη διατροφή με αγνές φυτικές ΚΑΙ ζωικές τροφές είναι η καλύτερη οδός για όλους. Σε συνδυασμό με την τακτική άσκηση και τον περιορισμό σε βλαβερές συνήθειες, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ και οι καταχρήσεις, είναι συνολικά η καλύτερη επιλογή για την υγεία σας.

4. Η vegan διατροφή λειτουργεί για πολλούς ανθρώπους, αλλά όχι για όλους

Αν διαβάσετε μαρτυρίες σε φόρα ατόμων που ακολουθούν την αυστηρή χορτοφαγία, θα βρείτε γρήγορα ιστορίες ατόμων που έχουν δει καταπληκτικά οφέλη για την υγεία τους από όταν "γύρισαν" σε μια vegan διατροφή. Δεν λένε ψέμματα αυτοί οι άνθρωποι. Όντως η υγεία τους βελτιώθηκε. Αλλά είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι αυτές οι μαρτυρίες είναι ανεπίσημα στοιχεία. Δεν συντελούν επιστημονικά αποδεδειγμένα επιχειρήματα. Άλλωστε, αντίστοιχες μαρτυρίες και ιστορίες επιτυχίας βρίσκουμε για σχεδόν κάθε τύπο διατροφής. Όπως το ίδιο ισχύει και για μαρτυρίες ατόμων που αποκαλύπτουν δυσμενείς επιδράσεις από κάποια διατροφή.

Η vegan διατροφή, όπως και κάθε τύπος διατροφής, μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία πολλών ανθρώπων. Τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα και προτού οι σοβαρές ελλείψεις θρεπτικών συστατικών αρχίσουν να φαίνονται (το οποίο εν μέρει παρακάμπτεται από συμπληρώματα διατροφής).

Ωστόσο, δεν έχει να κάνει με την αποφυγή ζωικών τροφών! Ο vegan τρόπος ζωής δεν προτρέπει απλά να αποφεύγουμε τα ζωικά τρόφιμα. Αλλά να απέχουμε και από τα πρόσθετα σάκχαρα, τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, τα επεξεργασμένα φυτικά έλαια και τα τρανς λιπαρά. Επίσης, μας προτρέπει να κόψουμε το κάπνισμα και να ασκούμαστε τακτικά. Όλα αυτά είναι πολύ καλά για την υγεία μας. Αλλά αποτελούν παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν με τη διατροφή, αλλά με μια γενικότερη στάση υγιεινής ζωής.

5. Δεν υπάρχει κανένας λόγος υγείας για να αποφεύγετε εντελώς τα μη επεξεργασμένα ζωικά τρόφιμα

Ο άνθρωπος καταναλώνει κρέας για εκατοντάδες χιλιάδες (ή εκατομμύρια) χρόνια. Έχουμε εξελιχθεί με αυτόν τον τρόπο. Τα σώματά μας είναι απολύτως ικανά να αφομοιώνουν, να απορροφούν και να χρησιμοποιούν τις πολλές ευεργετικές θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στα ζωικά τρόφιμα.

Είναι αλήθεια ότι το επεξεργασμένο κρέας προκαλεί διάφορες βλάβες και ότι ακολουθούνται πολλές απάνθρωπες πρακτικές στην εκμετάλλευση των ζώων στις μέρες μας. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη διατροφή μας, αλλά με την στάση μας στην ζωή. Το επεξεργασμένο κρέας έχει συνδεθεί επιστημονικά με προβλήματα υγείας (αν και πάλι παίζει ρόλο το μέτρο στην κατανάλωσή του). Αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τα φυσικά, μη επεξεργασμένα κρέατα. Δηλαδή κρέας από ζώα που τρέφονται με φυσικό τρόπο και έχουν πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους, προκειμένου να κινούνται άνετα.

Το μη επεξεργασμένο κόκκινο κρέας, το οποίο έχει τόσο “δαιμονοποιηθεί” και στο παρελθόν, πραγματικά δεν έχει καμία σχέση με την καρδιαγγειακή νόσο, το διαβήτη, ή τον αυξημένο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία (13).

Συνδέεται με έναν πολύ “αδύναμο κρίκο” με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου και αυτό πιθανόν να προκαλείται από τον τρόπο μαγειρέματος και όχι από το ίδιο το κρέας (14).

Τι ισχύει με κορεσμένο λίπος, αυγά και ζωική πρωτεΐνη

Το κορεσμένο λίπος δεν έχει αποδειχτεί ποτέ από καμία έρευνα ότι οδηγεί άμεσα σε καρδιακή νόσο. Μια μελέτη σε σχεδόν 350 χιλιάδες άτομα δεν βρήκε κυριολεκτικά καμία συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης κορεσμένου λίπους και της καρδιαγγειακής νόσου (15).

Το ίδιο ισχύει και για μελέτες σχετικά με τα αυγά. Πολλαπλές μακροχρόνιες μελέτες έχουν διεξαχθεί σχετικά με την κατανάλωση αυγών, τα οποία είναι πολύ πλούσια σε χοληστερόλη και δεν βρήκαν αρνητικές επιπτώσεις (16).

Το θέμα είναι ότι τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, όπως το κρέας, τα ψάρια, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι εξαιρετικά θρεπτικά. Είναι γεμάτα με υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, υγιεινά λίπη, βιταμίνες και μέταλλα. Αλλά και διάφορα λιγότερο γνωστά θρεπτικά συστατικά, τα οποία έχουν σημαντικές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.

Συμπέρασμα

Υπάρχουν ορισμένα ηθικά και περιβαλλοντικά ζητήματα αναφορικά με την χρήση των ζώων για τη διατροφή του ανθρώπου. Αυτό είναι κατανοητό. Αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά έγκυροι λόγοι για την υγεία μας, ώστε να εξαλείψει κανείς τελείως τα ζωικά τρόφιμα από τη διατροφή του.

Άλλωστε η βέλτιστη διατροφή για κάθε ένα άτομο εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως:

  • η ηλικία
  • το φύλο
  • τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας
  • η τρέχουσα μεταβολική υγεία
  • το περιβάλλον στο οποίο ζει
  • οι προσωπικές του προτιμήσεις


Η vegan διατροφή μπορεί να είναι κατάλληλη για κάποιους ανθρώπους, αλλά δεν είναι για όλους. Αν θέλετε να ακολουθήσετε μια vegan διατροφή, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας και ακολουθήστε όλες τις οδηγίες που εκείνος θα σας δώσει.



Πηγή: www.iatropedia.gr

Προσθέθηκε στις: 27/10/2017 Γιατί Natracare?


Γιατί Natracare?

Οι γυναίκες συνειδητοποιούν σήμερα περισσότερο από ποτέ ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν προϊόντα από συνθετικές,χημικές και πρόσθετες ύλες που ερεθίζουν το δέρμα. Έτσι, αναζητούν άνεση, ποιότητα και σιγουριά και γι' αυτό όλα τα βιολογικά και φυσικά προϊόντα της Natracare εκτιμούνται για τους παραπάνω λόγους, καθώς και για την υπευθυνότητά που επιδεικνύουν απέναντι στο περιβάλλον.

Πολλοί γυναικολόγοι συμβουλεύουν τις γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Natracare, ώστε να περιορίσουν την επαφή τους με χλωριωμένακαι συνθετικά υλικά, latex και τα  υπόλοιπα υπέρ-απορροφητικά υποπροϊόντα του πετρελαίου που συναντιούνται στα συμβατικά ταμπόν και στις σερβιέτες.

Τα προϊόντα της Natracare φτιάχνονται από πιστοποιημένα βιολογικά και φυσικά υλικά φυτικής προέλευσηςκαι δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα. Είναι βιοδιασπώμενα, προέρχονται από παραγωγούς που χρησιμοποιούν μόνο οικολογικές μεθόδους παραγωγής και είναι πιστοποιημένα γιατί παράγονται και ελέγχονται χωρίς να πραγματοποιούνται πειράματα σε ζώα. Στη Natracare δε θα συμβιβαστούμε ποτέ στην ποιότητα και την αξιοπιστία και θα συνεχίσουμε να υιοθετούμε έναν μοντέρνο τρόπο σκέψης στη χρήση φυσικών υλικών για να εφευρίσκουμε έξυπνες, αξιόλογες και οικολογικές λύσεις ώστε να διατηρήσουμε την αξιοπιστία που συνδέεται με το όνομα της Natracare. Είμαστε δεσμευμένοι στην βελτίωση της ατομικήςκαι περιβαλλοντικής υγιεινήςκαι πιστεύουμε σε έναν τρόπο ζωής οικολογικά ισορροπημένο.

            Όλα τα προϊόντα της Natracare είναι απαλλαγμένα από χλώριο κι έτσι οι γυναίκες μπορούν να είναι ήσυχες ότι χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της Natracare δεν έρχονται σε επαφή με συνθετικά υλικά ή άλλα χημικά πρόσθετα όπως τασιενεργά, αρώματα, χρωστικές ουσίες ή λιπαντικά. Επιλέγοντας μόνο πλήρως πιστοποιημένο βιολογικό βαμβάκι, αποτρέπεται η άμεση έκθεση στα κατάλοιπα των φυτοφαρμάκων, των λιπασμάτων, των αποφυλλωτικών και των μυκητοκτόνων που χρησιμοποιούνται στις συμβατικές καλλιέργειες βαμβακιού.

Κάθε χρόνο, δισεκατομμύρια πλαστικές σερβιέτες και σερβιετάκια απορρίπτονται από τις γυναίκες. Οι περισσότερες από τις σερβιέτες είναι φτιαγμένες από 90% πλαστικό αργού πετρελαίουπου μολύνει το περιβάλλον για πάντα. Όλα τα απορρίμματα καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής και τους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο ρυπαίνοντας συνεχώς και καταστρέφοντας τη θαλάσσια ζωή και κατ' επέκταση την τροφική αλυσίδα. Χρησιμοποιώντας Natracare, λέτε όχι στη χρήση πλαστικών αργού πετρελαίου.

Πολλά υγρά μαντηλάκια χρησιμοποιούν ευρέος σκληρούς παράγοντες αφρισμού, όπως το sodium lauryl sulphate (SLS), καθώς και συντηρητικά, όπως η φαινοξυαιθανόλη, που συνδέονται με δερματίτιδες  και parabens που έχουν ενοχοποιηθεί για την τοξική τους επίδραση πάνω στην υγεία μας. Τα parabens(methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparabenκαι ethylparaben) αποτελούν μέρος μιας μεγάλης ομάδας τοξικών χημικών, που κανείς δε γνωρίζει τι επίπτωση μπορεί να έχουν σε βάθος χρόνου, αν τα χρησιμοποιούμε για το δέρμα μας σε καθημερινή βάση.Τα μαντηλάκια καθαρισμού της Natracare, είναι ασφαλή, αξιόπιστα, υψηλής ποιότητας και κατασκευάζονται από βιολογικά και φυσικά συστατικά φυτικής προέλευσης που δεν περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες και τοξικά συντηρητικά.

Προσθέθηκε στις: 13/10/2017 ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΡΟΔΙ: ΟΙ 13 ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ SUPER FOOD!!!

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΡΟΔΙ: ΟΙ 13 ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ SUPER FOOD!!!


Ο Οκτώβρης - Νοέμβρης, αποτελεί την περίοδο που κορυφώνεται η παραγωγή του βιολογικού ροδιού. Ας δούμε λοιπόν, το λόγο για τον οποίο αυτός ο κόκκινος θησαυρός δεν πρέπει να απουσιάζει από το τραπέζι μας.

 

 

Καλό είναι να προτιμάτε τα βιολογικά ρόδια, επειδή έχουν καλλιεργηθεί χωρίς χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα, έτσι θα λάβετε όλες του τις ευεργετικές ιδιότητες, χωρίς να δηλητηριάζετε τον οργανισμό σας.

 


Το βιολογικό ρόδι αποτελεί όχι τυχαία το σύμβολο της ζωής και της γονιμότητας. Αποτελεί εξαιρετική πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, δρα κατά του προστάτη, ενώ έχει χαρακτηριστεί και ως το φυσικό Viagra, που ενισχύει τη λίμπιντο.
 
Το ρόδι πρωτοεμφανίστηκε στην κεντρική Ασία και συγκεκριμένα στην Περσία. Είναι ένα από τα πρώτα φρούτα καλλιέργειας και η βοτανική ονομασία του είναι Punica granatum.

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.
 
Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος.
 
Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού.
 
Σε πρόσφατη μελέτη, φάνηκε ότι το ρόδι έχει την ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν.
 
Τα 13 κυριότερα οφέλη του ροδιού:
1. Επιβραδύνει τη γήρανση
Περιέχει μεγάλο ποσοστό αντιοξειδωτικών που απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες από το δέρμα.
 
2. Προστατεύει τα νεφρά
Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε έδειξε ότι ένα εκχύλισμα ροδιού προστατεύει τα νεφρά από τις επιβλαβείς τοξίνες.
 
3. Αναζωογονεί το ήπαρ
Επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο χυμός του ροδιού όχι μόνο προστατεύει το συκώτι αλλά βοηθά στην αναγέννησή του.
 
4. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Η βιταμίνη C που περιέχει αποτελεί ασπίδα κατά των ιώσεων και των κρυολογημάτων.
 
5. Έχει αντιαλλεργική δράση
Τα ρόδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες γνωστές ως πολυφαινόλες που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις βιοχημικές διεργασίες που συνδέονται με αλλεργίες.
 
6. Αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις
Νέα έρευνα που δημοσιεύεται καταδεικνύει ότι το ρόδι βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να συνθέσει τη χοληστερόλη και απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες από το αγγειακό σύστημα.
 
7. Προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη
Ο χυμός ροδιού και το εκχύλισμά του θωρακίζει τους άντρες έναντι του καρκίνου του προστάτη.
 
8. Δρα κατά του καρκίνου μαστού
Οι επιστήμονες μελέτησαν τις επιδράσεις του χυμού του ροδιού και τα θρεπτικά συστατικά του κατά του καρκίνου του μαστού και στα δημοσιεύματά τους αναφέρουν ότι η κατανάλωσή τους είναι δυνητικά μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψη του εν λόγω καρκίνου.
 
9. Δρα προστατευτικά στον καρκίνο του δέρματος
Η κατανάλωση ροδιού συσχετίστηκε με την υποχώρηση των δύο βασικών τύπων καρκίνου του δέρματος: Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό δερματολογίας.
 
10. Προστατεύει το DNA
Τα φυτοθρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά του ροδιού φαίνεται να αλληλεπιδρούν με το γενετικό υλικό του σώματος και να το προστατεύουν.
 
11. Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση
Πρώιμη έρευνα διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα του ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης της αρτηριακής πίεσης.
 
12. Ρυθμίζει το μεταβολικό σύνδρομο
Έρευνες απέδειξαν ότι το ρόδι συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, καταπολεμά τη φλεγμονή και βελτιώνει πολλούς άλλους παράγοντες που εμπλέκονται στο μεταβολικό σύνδρομο.
 
13. Ενισχύει τη λίμπιντο.
Η μακρόχρονη κατανάλωσή του, βελτιώνει την ερωτική λειτουργία ανδρών με πρόβλημα στύσης.
 
Πώς να καθαρίσετε εύκολα τα ρόδια.
Ενας εύκολος τρόπος για να πάρετε τον καρπό του ροδιού, είναι να κόψετε το ρόδι στα τέσσερα. Μετά με ένα κουτάλι χτυπάτε τη φλούδα του ροδιού και οι σπόροι πέφτουν εύκολα σε ένα μπολ που έχετε τοποθετήσει από κάτω.
 
Πώς να τα διατηρήσετε
Τα ρόδια διατηρούνται πολλές ημέρες εκτός ψυγείου ή σε σκοτεινό μέρος, αν κρεμαστούν μαζί με το κλαδί τους. Αν θέλετε να τα κρατήσετε για αρκετούς μήνες, μπορείτε να τα φυλάξετε στο κάτω μέρος του ψυγείου.
 
Για να τα διατηρήσετε ακόμη περισσότερο, μπορείτε να τα καθαρίσετε και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη, κλεισμένα σε ειδικό δοχείο ή σακουλάκι για τρόφιμα. Έτσι, όποτε χρειάζεστε σπόρους, παίρνετε απλά όσους θέλετε.
 
Διατροφική ανάλυση ροδιού ανα ρόδι (περίπου 280 γρ.)
Ενέργεια 234 kcal
Πρωτεΐνες 4,71 γρ.
Λιπαρά 3,30 γρ.
Υδατάνθρακες 52,73 γρ.
Φυτικές ίνες 11,3 γρ.
Ασβέστιο 28 mg
Σίδηρο 0,85 mg
Μαγνήσιο 34 mg
Φώσφορο 102 mg
Κάλιο 666 mg
Νάτριο 8 mg
Ψευδάργυρος 0,99 mg
Χαλκός 0,446 mg
Σελήνιο 1,4 mcg
Βιταμίνη C 28,8 mg
Νιασίνη (Β3) 0,826 mg
Φυλλικό οξύ 107 mcg
Βιταμίνη Ε 1,69 mg
ΒιταμίνηΚ 46,2 mcg


ΠΗΓΗ: www.organiclife.gr

 

Προσθέθηκε στις: 06/10/2017 Top τροφές για καπνιστές!


Ο οργανισμός ενός καπνιστή δέχεται συνεχώς τη βλαπτική δράση του τσιγάρου, είναι φυσικό, λοιπόν, να έχει και διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τον οργανισμό ενός μη καπνιστή. Υπάρχουν τροφές που μειώνουν σε έναν βαθμό τις βλαπτικές συνέπειες της συνήθειας αυτής. Ποιες είναι αυτές;

Ξεκινήστε με C
Η βιταμίνη C αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες, τη βασική αιτία φθοράς και γήρανσης των κυττάρων. Δυστυχώς, η νικοτίνη καταστρέφει τις αντιοξειδωτικές ουσίες και αυτός είναι ο λόγος που οι καπνιστές χρειάζονται μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C προκειμένου να μην είναι τόσο επιρρεπείς σε λοιμώξεις. Καλό είναι, λοιπόν, όσοι καπνίζουν να ενισχύσουν τον οργανισμό τους τρώγοντας φρούτα, κυρίως εσπεριδοειδή, και λαχανικά.

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με αντιοξειδωτικά
Εκτός από τη βιταμίνη C, καλό είναι οι καπνιστές να ενισχύσουν τους αμυντικούς τους μηχανισμούς και με άλλα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε, τα καροτένια και τα φλαβονοειδή. Την πρώτη τη βρίσκουμε κυρίως στο λάδι και τους ξηρούς καρπούς. Τα καροτένια είναι στην ουσία προβιταμίνη A, που μετατρέπεται στον οργανισμό σε βιταμίνη A και περιέχεται σε φρούτα και λαχανικά με έντονο πορτοκαλοκίτρινο χρώμα (π.χ. καρότα, βερίκοκα, κολοκύθα). Όσο για τα φλαβονοειδή, τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα έχει το κόκκινο κρασί, τα φρούτα, τα λαχανικά και το πράσινο τσάι. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, το πράσινο τσάι φαίνεται να αντιστρέφει τη βλάβη στο ενδοθήλιο υγιών καπνιστών. 

Καταναλώστε 2 μερίδες γαλακτοκομικά
Συνήθως οι καπνιστές καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καφέ, με αποτέλεσμα ο οργανισμός τους να απορροφά λιγότερο ασβέστιο από αυτό που χρειάζεται ένας ενήλικος. Επίσης, το κάπνισμα φαίνεται να προκαλεί μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων στις γυναίκες, με αρνητική συνέπεια την αύξηση του κινδύνου οστεοπόρωσης. Είναι απαραίτητο, επομένως, όσοι καπνίζουν να τρώνε καθημερινά επαρκείς ποσότητες γαλακτοκομικών (γάλα, γιαούρτι, λευκά και κίτρινα τυριά), ώστε να διασφαλίζεται η ικανοποιητική πρόσληψη ασβεστίου.

Θωρακιστείτε με ω-3
Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας σε καπνιστές. Τρόφιμα που περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα (π.χ. ο τόνος, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί) μπορούν να αποτρέψουν τον σχηματισμό καρκινικών κυττάρων στους πνεύμονες, σύμφωνα με διάφορες έρευνες.

Γαρνίρετε με καστανό ρύζι
Τροφές όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που αλλοιώνονται από τον καπνό του τσιγάρου.

Προσθέστε φρούτα και μέλι
Ο τρόπος με τον οποίο ο οργανισμός μεταβολίζει τους υδατάνθρακες αλλάζει εξαιτίας του καπνίσματος. Έτσι εξηγείται το γιατί οι καπνιστές παρουσιάζουν  αυξημένη ανάγκη για υδατάνθρακες, κυρίως  απλούς, και δείχνουν ιδιαίτερα μεγάλη συμπάθεια στη σοκολάτα και γενικότερα στις γλυκές γεύσεις. Καλό είναι, ωστόσο, όσοι δεν θέλουν να κόψουν το τσιγάρο να προσλαμβάνουν τους υδατάνθρακες που τόσο χρειάζονται από λιγότερο παχυντικές πηγές, όπως είναι για παράδειγμα τα φρούτα, τα γλυκά του κουταλιού, το μέλι και τα προϊόντα ολικής άλεσης.

Για το τέλος, νερό
Η νικοτίνη προκαλεί διέγερση του εντέρου και ταχύτερη κένωση, με αποτέλεσμα να χάνεται περισσότερο νερό. Επίσης, το κάπνισμα συμβάλλει στη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό, ο οποίος προσπαθεί να τις αποβάλει μέσω του νερού (άρα έχουμε επιπλέον απώλειες). Τέλος, η συνήθεια πολλών καπνιστών να αντικαθιστούν το νερό με καφέ ή άλλα κεφεϊνούχα αναψυκτικά μπορεί να οδηγήσει σε ήπια αφυδάτωση. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να πίνετε αρκετό νερό και να καταναλώνετε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και φρεσκοστυμμένους χυμούς. 


Βιταμίνη C

Χρειάζεστε 100 mg/ ημέρα

1 κόκκινη πιπεριά 142 mg 
1 ακτινίδιο 75 mg
1 πορτοκάλι 70 mg

Βιταμίνη E

Χρειάζεστε 15 μονάδες

1 κουταλιά:
Ελαιόλαδο 2,5 μονάδες
Ηλιόσποροι 2,3 μονάδες
Φουντούκια 1,4 μονάδα 

Προβιταμίνης A

Ένας ενήλικος χρειάζεται περίπου 2.000 μονάδες.

 

100 γρ.:
Καρότα 2.287 μονάδες
Κόκκινη πιπεριά 570 μονάδες
Σπανάκι 672 μονάδες
Βερίκοκα 261 μονάδες 

Ασβέστιο

Ημερήσιες ανάγκες ενός ενηλίκου είναι 1.000 mg.

60 γρ. κίτρινο τυρί 500 mg
1 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες 295 mg
60 γρ. φέτα 295 mg
1 φλιτζάνι γάλα 290 mg

Ωμεγα-3

Ημερήσιες ανάγκες ενηλίκου 1-2 γρ.

Η ποσότητα καλύπτεται από:

100 γρ. τσιπούρα/ μπακαλιάρο/ φαγκρί

10 γρ. καρύδια

Βιταμίνες συμπλέγματος Β

Ημερήσιες ανάγκες (ενδεικτικά)

Β1: 1,5 mg

Β2: 1,3-1,7mg

Β6: 1,6mg

Β12: 3μg

 

Πηγή:www.vita.gr

Β1 (ανά 100 γρ.)

δημητριακά ολικής 1 mg, αρακάς 0,7mg, ραδίκια 0,19mg

Β2 (ανά 100 γρ.)

αυγό 0,28mg, αγελαδικό γάλα 0,16mg, συκώτι αρνίσιο 5,11mg

Β6 (ανά 100 γρ.) μοσχαρίσιο συκώτι 1,43mg

Β12 (ανά 100 γρ.) μοσχαρίσιο κρέας 2,39μg

 

 

 

 

Προσθέθηκε στις: 29/09/2017 Ανανεωμένη Σειρά Αντιγήρανσης Q10 lavera

Ανανεωμένη Σειρά Αντιγήρανσης Q10 lavera

q10ad

Προσθέθηκε στις: 22/09/2017 Τι είναι το φυσικό Συνένζυμο Q10?

Τι είναι το φυσικό Συνένζυμο Q10?

Η πιο επιτυχημένη σειρά Φροντίδας Προσώπου της lavera, Basis Sensitiv Q10 ανανεώνεται και
καλωσορίζει το πρώτο προϊόν περιποίησης σώματος της σειράς.

Το φυσικό boost ενέργειας για σφριγηλό δέρμα

Το δέρμα μας χάνει την υγρασία και την ελαστικότητά του κατά την φυσική διαδικασία γήρανσης. Η νέα
Συσφικτική Κρέμα Σώματος της lavera με την ειδική σύνθεση Q10 απορροφάται γρήγορα, αφήνοντας το
δέρμα φυσικά όμορφο και ανανεώνοντας την ελαστικότητα του. Για μια όμορφη, πιο σφριγηλή
επιδερμίδα- μετά μόλις 2 εβδομάδες χρήσης. 100% πιστοποιημένα φυσικά καλλυντικά.
Τι μας κάνει μοναδικούς?
Στην επιδερμίδα μας, το συνένζυμο Q10 παρέχει στα κύτταρα μας ενέργεια, 'επαναφορτίζει' την
αναγεννητική τους ικανότητα και διασφαλίζει την σωστή λειτουργία τους.
Επιπλέον, διατελεί σημαντικές αντιοξειδωτικές λειτουργίες. Βοηθά στη εξουδετέρωση την βλαβερών
ελευθέρων ριζών, που επηρεάζουν την μείωση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.
Καθώς αυξάνεται η ηλικία, η παραγωγή του συνενζύμου από το σώμα μας σταδιακά μειώνεται, έχοντας
ως αποτέλεσμα την μείωση της αναγεννητικής ικανότητας και της άμυνας. Σε αυτής την περίπτωση, η
επιδερμίδα δείχνει σημάδια πρόωρα σημάδια γήρανσης και τείνει να αναπτύσσει περισσότερες λεπτές
γραμμές και ρυτίδες.
Μια επαρκής ποσότητα συνενζύμου Q10 μπορεί να συμβάλλει στην αναβολή της διαδικασίας γήρανσης
του δέρματος.

Το δικό μας Q10 είναι φυσικό!

Το φυσικό Q10 παράγεται από φυσική ζύμωση με την βοήθεια βακτηριδίων  (Rhodobacter sphaeroides -
GMO-free).
Για την διαδικασία αυτή, η lavera παράγει ένα θρεπτικό διάλυμα που βασίζεται στη γλυκόζη (από γλυκό
άμυλο αραβοσίτου ή γλυκό καλαμπόκι), το οποίο χρησιμεύει ως πηγή ζωής για τα βακτήρια και ως
πρώτη ύλη για τη διαδικασία ζύμωσης.

Περιποίηση Προσώπου με Q10

Τα προϊόντα περιποίησης προσώπου με Συνένζυμο Q10 κυκλοφορούν για εσάς από την Σειρά Basis
Sensitiv της lavera και συμπεριλαμβάνουν: Αντιγηραντική Κρέμα ενυδάτωσης, Αντιγηραντική Κρέμα
Νυχτός, Αντιγηραντική Κρέμα ματιών και Αντιγηραντική Μάσκα.

Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα Περιποίησης Προσώπου Q10 εδώ.
Ανακαλύψτε την νέα Κρέμα Σώματος Q10 εδώ.
new

Προσθέθηκε στις: 15/09/2017 Νέο: Αντρική Σειρά Περιποίησης Benecos

BENECOS FOR MEN ONLY Αντρική Σειρά Περιποίησης


benmen


Κάθε άντρας κρύβει μέσα του την λαχτάρα για περιπέτεια. Η επιστροφή στη φύση δεν σημαίνει όμως ότι ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να συμβιβαστεί σε ότι αφορά την προσωπική του φροντίδα: η νέα σειρά benecos σχεδιασμένη αποκλειστικά για της απαιτήσεις του σύγχρονου άντρα προσφέρει την πλήρη φυσική εμπειρία, με τα πολυτιμότερα συστατικά της φύσης, με άρωμα φρεσκάδας και κομψές συσκευασίες.


Η νέα Αντρική Σειρά Περιποίησης της benecos αποτελεί το τέλειο μείγμα άριστης ποιότητας φυσικών καλλυντικών και εντατικής φροντίδας για την περιποίηση των μαλλιών του σώματος και του προσώπου.

Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα της σειράς εδώ.

Προσθέθηκε στις: 08/09/2017 Συμβουλές για μια καλή σχολική χρονιά!

Συμβουλές για μια καλή σχολική χρονιά!

schoolbig

Μάθετε τι πρέπει να προσέξετε όσον αφορά τη συμπεριφορά σας προς το παιδί και πώς να το εντάξετε σε μία καθημερινότητα που θα το διευκολύνει ως προς τις υποχρεώσεις του.

• Ο ρόλος του γονέα είναι πολύ σημαντικός στη σχολική ζωή του παιδιού. Ως γονείς πρέπει να μιλάτε θετικά στα παιδιά για το σχολείο, να τους δείχνετε τον ενθουσιασμό σας και να μιλάτε συχνά μαζί τους για αυτά που κάνουν σχολείο. Είναι καλό τα παιδιά να αισθάνονται ότι τα πράγματα που μαθαίνουν και κάνουν στο σχολείο είναι σημαντικά και ότι εσείς τα αναγνωρίζετε.

• Οι καθημερινές συζητήσεις με τα παιδιά είναι απαραίτητες. Θα πρέπει να προσέξετε να μην τους κάνετε ανάκριση για το τι έκαναν στο σχολείο, αλλά να συζητάτε μαζί τους για την καθημερινότητά τους.

• Πρέπει να γνωρίζετε και να παίρνετε μέρος στην καθημερινότητα των παιδιών σας. Είναι σημαντικό να επισκέπτεστε τον δάσκαλο/α για να μαθαίνετε για τις επιδόσεις τους καθώς και να πηγαίνετε στις εκδηλώσεις του σχολείου, ειδικά όταν παίρνουν εκείνα μέρος.

• Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει καλή σχέση μεταξύ γονέα και δασκάλου. Πρέπει να επισκέπτεστε συχνά τον δάσκαλό, να ακούτε αυτά που έχει να σας πει, να παίρνετε χρόνο να τα επεξεργαστείτε και αν δεν συμφωνείτε με κάτι να το εκφράζετε με ήπιο και συνεργάσιμο τόνο. Πρέπει να κατανοήσετε ότι ο δάσκαλος είναι ένα τρίτο μάτι, που περνάει αρκετό χρόνο με τα παιδιά και μπορεί να δει αρκετά πράγματα. Ο δάσκαλος θέλει το καλό του κάθε παιδιού και αυτά που λέει είναι για να βοηθήσει το παιδί και τους γονείς. Θα πρέπει να απαιτείτε από τον δάσκαλο να σέβεται το παιδί σας, να αναγνωρίζει και να σέβεται τις ιδιαιτερότητες του, να το μεταχειρίζεται ανάλογα με τα άλλα παιδιά καθώς και να είναι ανοιχτός στην συνεργασία μαζί σας. Ο δάσκαλος πρέπει να αισθάνεται άνετα να μιλήσει σε εσάς για αυτά που βλέπει καθώς το ίδιο και εσείς.

•Σε ότι αφορά το διάβασμα, είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να μάθουν από την αρχή ότι η μελέτη είναι δική τους δουλειά. Οι γονείς μπορούν να είναι εκεί για να τα βοηθήσουν αλλά όχι για να κάνουν την δουλειά για αυτά. Στην αρχή της πρώτης δημοτικού τα παιδιά σίγουρα θα χρειαστούν κάποια βοήθεια από τους γονείς. Άλλα λιγότερη και άλλα περισσότερη. Οι γονείς και πάλι θα πρέπει να έχουν τον ρόλο του επιτηρητή και όχι να κάνουν την δουλειά για το παιδί. Ο στόχος είναι να κάνουν τα παιδιά αυτόνομα. Πρέπει οι γονείς να ρωτάνε και να αφήνουν τα παιδιά να παίρνουν την πρωτοβουλία. Π.χ. να μην ανοίγουν την τσάντα του παιδιού για να δουν τι έχει για την επόμενη μέρα. Αντιθέτως μπορούν τα το ρωτάνε τι δουλειά έχει για αύριο. Το θέμα της μελέτης βέβαια διαφέρει από παιδί σε παιδί. Τα παιδιά που δυσκολεύονται έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από την βοήθεια των γονιών τους.

• Τα παιδιά πρέπει από τις πρώτες τάξεις του σχολείου να μάθουν να οργανώνουν σωστά την δουλειά τους. Από την ώρα που θα γυρίσουν σπίτι, δεν πρέπει να καθυστερήσουν πολύ να αρχίσουν την μελέτη τους. Μπορούν να φάνε, να κάνουν ένα διάλειμμα για 30 λεπτά και μετά να ξεκινήσουν οργανώνοντας τη μελέτη τους (την σειρά με την οποία θα μελετήσουν). Δεν πρέπει να σηκώνονται συνέχεια και να διακόπτουν το διάβασμά τους. Μπορούν να κάνουν 5 λεπτά διαλείμματα μετά από την ολοκλήρωση ενός μαθήματος και πριν ξεκινήσουν το επόμενο. Καλό είναι να μην διακόπτουν την μελέτη τους συνέχεια για απορίες αλλά να τις αφήνουν για το τέλος αφού έχουν ολοκληρώσει αυτά που μπορούν.

• Ο χώρος στον οποίο μελετάνε θα πρέπει να είναι οργανωμένος, να έχουν το δικό τους γραφείο στο δωμάτιό τους ή σε κάποιον χώρο στον οποίο να μην υπάρχουν πολλά εξωτερικά ερεθίσματα και φασαρία. Πάνω στο τραπέζι τους θα πρέπει να υπάρχουν μόνο τα απαραίτητα υλικά.

• Καλό είναι από την αρχή να μάθουν να φτιάχνουν μόνα τους την τσάντα τους από το προηγούμενο βράδυ. Να βλέπουν το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας και να βάζουν τα απαραίτητα βιβλία και υλικά. Μην φορτώνετε το πρόγραμμα των παιδιών με πολλά εξωσχολικά μαθήματα ή δραστηριότητες έτσι ώστε να μπορούν να έχουν και λίγο χρόνο να ξεκουραστούν και να παίξουν.

Μην ξεχνάτε ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και ξεχωριστό. Ακούστε τις ανάγκες του, γνωρίστε τις ιδιαιτερότητές του και βοηθήστε το να αναπτυχθεί ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Καλή σχολική χρονιά!

schoolsmall

Πηγή: http://www.newsitamea.gr/simvoules-gia-mia-kali-scholiki-chronia/

Φόρτωση ...