Ηλεκτρονικό Κατάστημα Πιστοποιημένων Βιoλογικών Προϊόντων Ομορφιάς & Ευεξίας

Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 02/03/2017 Πόσο επικίνδυνες είναι οι ίνες rayon στα ταμπόν?

Πόσο επικίνδυνες είναι οι ίνες rayon στα ταμπόν?

dip

Δοκιμάστε αυτό το τεστ στο σπίτι με μια απο τις μάρκες συμβατικώνταμπόν και θα παρατηρήσετε οτι μετά από λίγα λεπτά ίνες θαπροεξέχουν από το ταμπόν. Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως ταταμπόν γίνονται με ένα μείγμα από ραγιόν και βαμβάκι ψεκασμένομε φυτοφάρμακα. Οι ίνες rayon είναι αποκόπτονται εύκομα μένονταςστον κόλπο κατά τη χρήση. Εκτός από τα ζητήματα υγιεινής τωνινών που απομένουν στον κόλπο, υπάρχουν επίσης επιπτώσεις γιαβακτηριακή αποίκιση που μπορεί να συμβάλει στην κολπικέςμολύνσεις. Το ραγιόν στο ταμπόν έχει επίσης συνδεθεί με τοΣύνδρομο Τοξικού Σόκ.

Τα προϊόντα Natracare δεν συναντούν πρόβλημα με την απώλεια ινών καθώς γίνονται μόνο από 100% οργανικό βαμβάκι, του οποίουη ίνα, έχοντας κυματιστή μορφή, δεν είναι εύκολο να ξεφτίσει.

Η Natracare υπερασπίστηκε το θέμα της απώλειας ινών πίσω στηδεκαετία του 1990, ως αποτέλεσμα των ανησυχιών πουεκφράστηκαν τόσο από τους χρήστες ταμπόν όσο και από ιατρικόπροσωπικό. Νοσηλευτές οι οποίοι διεξήγαγαν τεστ παπ ανέφεραν ότιήταν αναγκασμένοι να καθαρίσουν την μλητρα από ίνες ταμπόν πρινπροβούν στην λήψη δείγματος από τον τράχηλο.

Οι κατασκευαστές, οι οποίοι αρχικά αρνήθηκαν το ζήτημα απώλειαςινών, άμεσα τοποθέτησαν ένα συνθετικό υλικό γύρω από τα ταμπόντους για να εμποδίσουν την απώλεια ινών απο το εσωτερικό τουαπορροφητικού πυρήνα. Η επιλογή του υλικού, ένα πλαστικό πουονομάζεται πολυπροπυλένιο, θερμαίνεται για να λιώσει και νασχηματίσει μία σφράγιση πάνω από τον πυρήνα του ταμπόν. Αυτή ητακτική μειώνει αλλά δεν εξαλείφει την απωλεια ινών. Επιπλέον, τοπολυπροπυλένιο είναι κατασκευασμένο από αργό πετρέλαιο και δενβιοδιασπάται, βλάπτοντας έτσι και το περιβάλλον.

nat

Φόρτωση ...