Αποτελεί ο χαλκός λύση στα προβλήματα υγείας;

Μπορεί ο χαλκός να βοηθήσει στην καλή υγεία και ευεξία  του ανθρώπινου οργανισμού;

 

Εκ πρώτης, μπορεί να φαντάζει απίθανο. Καθώς ο χαλκός είναι μέταλλο. Και έχουμε συνηθίσει η χρήση του, να είναι καθαρά σε σκεύη και διάφορα άλλα υλικά.

Γνωρίζετε, πως όταν χρησιμοποιείτε ορισμένα σκεύη από χαλκό, περνάνε θετικά στοιχεία από το σκεύος στο περιεχόμενο και από εκεί, με την κατάποση, στον οργανισμό μας;

Ναι! Η χρήση χάλκινων σκευών αποτελεί μια πολύ καλή λύση.

Ειδικά με το νερό!

Η αποθήκευση νερού σε χάλκινα μπουκάλια μεταφέρει σε αυτό θρεπτικά συστατικά.

Επίσης, επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι ο χαλκός προστατεύει τον εγκέφαλο από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Το μεταλλικό αυτό στοιχείο είναι αρκετά σημαντικό για την καλή υγεία του ανθρώπινου οργανισμού αφού πολλές φορές βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως χωρίς χαλκό ο εγκέφαλος, τα νευρικά και καρδιαγγειακά συστήματα, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν κανονικά.

Ο χαλκός είναι απαραίτητος κατά την διάρκεια της ανάπτυξης των βρεφών, στην δημιουργία ισχυρών οστών, στην ωρίμανση των ερυθρών και των λευκών αιμοσφαιρίων, στην μεταφορά του σιδήρου, στον μεταβολισμό της χοληστερόλης και της γλυκόζης, στη συστολή των καρδιακών μυών, στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικής αντιοξειδωτικής του άμυνας.

 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) ο μόνος κίνδυνος που σχετίζεται με τον χαλκό και τον ανθρώπινο οργανισμό είναι η ανεπάρκεια του. Καθώς ακόμα και σε

 χώρες της Δυτικής Ευρώπης,  παρατηρείται έλλειψη αυτού στα άτομα.

Πώς μπορούμε όμως να κάνουμε πρόσληψη χαλκού στην καθημερινότητα μας;

Σίγουρα μέσω συμπληρωμάτων. Αυτό όμως είναι κάτι που δυσαρεστεί τους περισσοτέρους καθώς, πέρα από σωστό προγραμματισμό που χρειάζεται, ώστε να γίνεται σωστά η λήψη και η απορρόφηση του, υπάρχει φυσικά και η παράγοντας εισόδημα.

 

Οπότε η λύση είναι μια και σας την έχουμε εμείς!

Βασικά, όχι τόσο εμείς όσο η ‘’Forrest & Love’’, σε συνεργασία με χειροτέχνες Ινδούς.

Πιείτε το νερό σας σε χάλκινα σκεύη.

Ναι αμέ!

Η εταιρεία Forrest & Love εισάγει καινοτομία και αισθητική στην πόση νερού.

Οι Ινδοί λένε πως το νερό έχει μνήμη και όταν ‘’στέκεται’’ για ένα 24ωρο σε χάλκινο σκεύος τότε όλες οι ευεργετικές ιδιότητες του μετάλλου περνάνε στο ανθρώπινο οργανισμό μέσο του νερού.

 

Έτσι,  η Forrest & Love πρωτοπόρος, σχεδίασε και σύστησε στην αγορά τα χάλκινα μπουκάλια και ποτήρια της.

Τα οποία μπορούν να σας συντροφεύσουν τόσο στις εξορμήσεις όσο και στην καθημερινή σας δραστηριότητα και μη.                                                                                                           

Είναι ιδανικά γιατί βγαίνουν σε δυο κατηγορίες, των 600ml και 900 ml.

Και έχουν και ασορτί ποτηράκια.

Πέρα από αυτή την καινοτομία, κανείς εύκολα στέκεται στην αισθητική και το design τους καθώς είναι χειροποίητα και σμιλευμένα από Ινδούς αριστοτέχνες.

Μπορείτε να μπείτε στο εξής link και να δείτε την ποικιλία και την ομορφιά τους: https://www.organicland.gr/shop/?filter_brand=forrest-and-love

 

Εμείς, πάντως εντάξαμε στην καθημερινότητα μας τη συνήθεια αυτή και νιώθουμε ήδη καλύτερα οργανικά αλλά και συνειδησιακά, αφού καλμάρει και συνδράμει στην οικολογική μας ανησυχία.

Εσείς, θα το δοκιμάζατε;

 

 

Αυτή η καταχώρηση αναρτήθηκε στις Νέα. Βάλτε το σύνδεσμο στους σελιδοδείκτες σας .