Tidoo:Μωρομάντηλα από 99% Νερό, – Κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες

Τα μαντηλάκια είναι πολύ πρακτικά για το πλύσιμο του μωρού σας. Διευκολύνουν το πλύσιμο των χεριών, του προσώπου και των καθισμάτων των βρεφών. Επιπλέον, γλιστρούν εύκολα στη σακούλα της πάνας όταν το μικρό σας είναι έξω για βόλτα. Δεν θα το αποχωριστείς ποτέ ξανά!
Ωστόσο, τα παραδοσιακά μωρομάντηλα δημιουργούν ένα πραγματικό οικολογικό πρόβλημα: είναι αδύνατο να ανακυκλωθούν.
Τα τελευταία στην πραγματικότητα αποτελούνται για τη συντριπτική πλειονότητα των πλαστικών υλικών που αποικοδομούνται πολύ αργά και έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον μας.
Καταλήγουν επίσης σε σωλήνες που φράζουν αγωγούς και έχουν γίνει εφιάλτης για τις μονάδες επεξεργασίας λυμάτων.
Επειδή η υγεία του μωρού και η διατήρηση της φύσης βρίσκονται στο επίκεντρο των ανησυχιών της Naturopera, η μάρκα Tidoo μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο 100% κομποστοποιήσιμο μαντηλάκι νερού για το παιδί σας. Γιατί αυτά τα μαντηλάκια είναι ιδανικά για το εύθραυστο δέρμα του μωρού και για τον πλανήτη;

Μια φυσική ίνα

Τα μαντηλάκια Tidoo είναι κατασκευασμένα από φυσικές ίνες, lyocell. Αυτά είναι κατασκευασμένα από ανανεώσιμο πολτό ξύλου πιστοποιημένο με FSC, χάρη σε μια οικολογικά υπεύθυνη διαδικασία παραγωγής.
Το Lyocell προέρχεται από σκληρά ξύλα που απαιτούν λίγο νερό, σε αντίθεση με το βαμβάκι που απαιτεί 10 φορές περισσότερο. Επομένως, η Tidoo επιλέγει ένα υλικό που είναι πιο υπεύθυνο για τον πλανήτη και επομένως δεν χρησιμοποιεί πλαστικό για την κατασκευή των μαντηλιών του με βάση το νερό.

Ένα 100% κομποστοποιήσιμο μαντηλάκι

Αυτό σημαίνει ότι όταν τοποθετούνται στον οικιακό κομποστοποιητή αποσυντίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το μαντηλάκι στη συνέχεια γίνεται κομπόστ, «νέο» χώμα ή που λαμβάνεται πρόσφατα από απόβλητα.
Έτσι ονομάζονται OK Home Compost , το οποίο πιστοποιεί ότι κάθε μαντηλάκι είναι κομποστοποιήσιμο στο σπίτι σε «κανονικές» ή ακόμα και χαμηλές θερμοκρασίες.

Ανώριμο δέρμα βρεφών

Κατά τους πρώτους μήνες της ζωής ενός μωρού, το δέρμα του δεν έχει τελειώσει τελείως. Επομένως είναι εξαιρετικά εύθραυστο.
Το βρεφικό δέρμα έχει χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδιαίτερα λεπτό και ευαίσθητο. Η επιδερμίδα είναι ανώριμη, ο δερματικός φραγμός, το πιο επιφανειακό στρώμα του δέρματος που προστατεύει από τον έξω κόσμο, είναι ατελές.
Το υδρολιπιδικό φιλμ είναι εύθραυστο

Κατά τους πρώτους μήνες της ζωής ενός μωρού, το δέρμα του δεν έχει τελειώσει τελείως. Επομένως είναι εξαιρετικά εύθραυστο.
Το βρεφικό δέρμα έχει χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδιαίτερα λεπτό και ευαίσθητο. Η επιδερμίδα είναι ανώριμη, ο δερματικός φραγμός, το πιο επιφανειακό στρώμα του δέρματος που προστατεύει από τον έξω κόσμο, είναι ατελές.

Ένα σκούπισμα με καθαρό νερό

Τι είναι το καθαρό νερό;

Το νερό που χρησιμοποιείται στα μαντηλάκια μας είναι νερό που έχει καθαριστεί και πληροί τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Φαρμακοποιίας.
Αυτό είναι αναλλοίωτο, μη μολυσμένο νερό που δεν έχει έρθει σε επαφή με καμία άλλη ουσία. Μόνο ορισμένες τεχνικές καθαρισμού του νερού, όπως το σύστημα φιλτραρίσματος ή απόσταξης, καθιστούν δυνατό να επωφεληθείτε από το «καθαρό νερό».
Η οικολογική σύνθεση των μαντηλών νερού Tidoo οδήγησε στην πιστοποίησή τους Cosmos Natural. Αυτό το οικολογικό σήμα εγγυάται:

  • διαδικασίες παραγωγής και επεξεργασίας που σέβονται το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία
  • την ανάπτυξη της έννοιας της πράσινης χημείας
  • υπεύθυνη χρήση των φυσικών πόρων
  • σεβασμό στη βιοποικιλότητα
  • απουσία πετροχημικών συστατικών (εξαιρουμένων των εγκεκριμένων συντηρητικών): parabens, φαινοξυαιθανόλη, συνθετικά αρώματα και βαφές
  • απουσία ΓΤΟ
  • ανακυκλώσιμες συσκευασίες

Όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι φυσικής προέλευσης με εξαίρεση έναν περιοριστικό κατάλογο εγκεκριμένων συστατικών (συμπεριλαμβανομένων των συντηρητικών) που εγκρίνονται σε μικρές ποσότητες.
Κατά μέσο όρο, τα προϊόντα που είναι πιστοποιημένα από την Ecocert περιέχουν 99% συστατικά φυσικής προέλευσης.

Με την κυκλοφορία του νέου κομποστοποιήσιμου μαντηλιού καθαρού νερού, το Tidoo συνεχίζει να προστατεύει την υγεία των μωρών και του πλανήτη. Τα μαντηλάκια κατασκευάζονται επίσης στο Eure-et-Loir για να ευνοήσουν τη γαλλική κατασκευή και τα βραχυκυκλώματα.
Βρείτε τα γρήγορα στο site μας και σε καταστήματα βιολογικών δικτύων.

Αυτή η καταχώρηση αναρτήθηκε στις Νέα. Βάλτε το σύνδεσμο στους σελιδοδείκτες σας .