Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζουμε την γλώσσα μας κάθε πρωί; Και πως ο χαλκός προάγει την καλή υγεία του στόματος;

Αγιουρβεδα

Στο τέλος της ημέρας, όταν έχουμε ξαπλώσει στο αναπαυτικό κρεβατάκι μας και είμαστε έτοιμοι να μας παρασύρει σε ένα ονειρικό ταξίδι ο Μορφέας, λαμβάνουν χώρα στην στοματική μας κοιλότητα, ορισμένες διεργασίες, ακόμη κι αν έχουμε πλύνει τα δόντια μας. Οτιδήποτε, λοιπόν έχουμε καταναλώσει κατά την διάρκεια της ημέρας εναποτίθεται επάνω στην γλώσσα και μπορεί να δράσει αρνητικά και να προκαλέσει δυσάρεστες συνέπειες στην διαδικασία της πέψης. Για αυτό υπάρχει κάποιο τελετουργικό της Αγιουρβεδα που πρόκειται να μας βοηθήσει στην ανάπτυξη καλών πρακτικών στοματικής υγιεινής.

Αγιουρβεδα

Αυτό συμβαίνει ακόμη και αν έχουμε βουρτσίσει τα δόντια μας, καθώς οι τροφές και τα μικρόβια, κάθονται επάνω στην γλώσσα και όχι μόνο στα δόντια.

Στο σημείο αυτό είναι που πρέπει να μπει στην καθημερινότητα μας, ο καθαριστής γλώσσας και συγκεκριμένα ο χάλκινος καθαριστής γλώσσας Forrest & Love (Ρίξε μια ματιά εδώ: https://www.organicland.gr/product/chalkinos-katharistis-glossas-copper-tongue-cleaner-forrest-amp-love-30g/ ), προκειμένου να αποφευχθεί μια τέτοια κατάσταση και αρνητικές συνέπειες της.

Ο χάλκινος καθαριστής γλώσσας αφαιρεί τις τοξίνες που ‘’κάθονται’’ επάνω στην γλώσσα, μέσα από την δύναμη του χαλκού και εξασφαλίζει μια πιο φρέσκια αναπνοή καθώς παράλληλα βελτιώνει και την αίσθηση της γεύσης.

Το να ενσωματώσει κανείς τον συγκεκριμένο τρόπο καθαρισμού της γλώσσας στην καθημερινότητα του είναι μια εξαιρετικά ευεργετική τακτική. Ειδικά τα άτομα που ασχολούνται με την Αγιουρβέδα*, θεωρούν το καθαρισμό της γλώσσας με χαλκό ένα τελετουργικό, που λαμβάνει χώρα ανελλιπώς κάθε πρωί.

 

Ο καθαρισμός της γλώσσας εγγυάται ένα καλό ξεκίνημα στην ημέρα και το πρωϊνό έχει πολύ καλύτερη γεύση!!  Αγιουρβεδα

Πώς μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί η χάλκινος καθαριστής γλώσσας;

Η χρήση του καθαριστή γλώσσας δεν αποτελεί γρίφο καθώς είναι πολύ εύκολη ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί από κάθε ηλικία και να μην δυσανασχετούν οι χρήστες και παραιτούνται εύκολα από την ένταξη του καθαρισμού στην καθημερινή τους ρουτίνα.

Αρχικά, χρησιμοποιούμε τον χάλκινο καθαριστή γλώσσας μετά το πλύσιμο των δοντιών μας πρωί ή/και βράδυ. Ο καθαριστής γλώσσας διαθέτει μία πλάγια μεριά στην κορυφή και δύο λαβές στο τελείωμα του. Κρατάμε τον καθαριστή γλώσσας από τις ειδικές λαβές και τοποθετούμε το κυρτό μέρος επάνω στην γλώσσα στην πίσω μεριά (σχεδόν προς τις αμυγδαλές). Στην συνέχεια, ακουμπάμε τον καθαριστή επάνω στην γλώσσα και σέρνουμε ελαφρά και προσεκτικά, με φορά από πίσω προς τα εμπρός. Επαναλαμβάνουμε την κίνηση αυτή 2-3 φορές. Έπειτα, ξεπλένουμε τον καθαριστή μας, με άφθονο νερό και τον αφήνουμε να στεγνώσει.

Τώρα είσαστε έτοιμοι να απολαύσετε το πρωινό σας ή να εξασφαλίσετε την ακόμη καλύτερη λειτουργία του στομάχου σας και την πέψης κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μια νέα πιο υγιής καθημερινότητα ξεκινά!

 

* Ο καθαρισμός της γλώσσας με χαλκό προέρχεται από την Αγιουρβέδα: Σύμφωνα με την ινδική ιατρική, η βασική αιτία των περισσότερων προβλημάτων υγείας είναι η κακή πέψη – και η καλή πέψη ξεκινά με ένα υγιές στόμα. Ο χάλκινος καθαριστής γλώσσας Forrest & Love από καθαρό χαλκό διασφαλίζει ακριβώς αυτό (την σωστή πέψη) χάρη στις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, καθώς ο χαλκός αποτρέπει την συγκέντρωση βακτηρίων και μικροβίων στην γλώσσα. Έτσι μειώνεται η δυνητική απορρόφηση τους από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να οδηγεί στην καλύτερη πέψη.