Πότε χρειαζόμαστε τα επιθέματα θηλασμού;

Η προετοιμασία να γίνεις γονιός για πρώτη φορά σηματοδοτεί ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο στη ζωή σου. Υπάρχουν τόσα πολλά να μάθουμε – από το πώς να φροντίζουμε έναν άλλο (πολύ μικροσκοπικό!) άνθρωπο, μέχρι το πώς μπορεί να αλλάξει το σώμα μας, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εγκυμοσύνη.

Μια αλλαγή που μπορούμε να περιμένουμε μετά τον τοκετό είναι ότι το στήθος μας θα παράγει και μερικές φορές θα διαρρέει γάλα. Για αυτό είναι απαραίτητα τα επιθέματα θηλασμού!

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούτε για τα επιθέματα θηλασμού, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι είναι και πότε μπορεί να τα χρειαστείτε.

 

Τι είναι τα επιθέματα θηλασμού;

Τα επιθέματα θηλασμού είναι μικρά κυκλικά (όπως οι δίσκοι ντεμακιγιάζ) βαμβακερά επιθέματα, ώστε να διατηρούν τις θηλές και τα ρούχα μας στεγνά όταν αντιμετωπίζουμε διαρροές μετά την γέννηση και κατά την διάρκεια του θηλασμού.

Τοποθετούνται ανάμεσα στην θηλή και το σουτιέν προκειμένου για να απορροφούν τις διαρροές γάλακτος.

Η έκκριση υγρού χωρίς απορροφητικό στρώμα δίπλα στη θηλή, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ή πόνο από τη συνεχή έκθεση στην υγρασία και το τρίψιμο. Για αυτό τα επιθέματα θηλασμού έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν αυτήν την ενόχληση βοηθώντας να κρατήσετε την περιοχή στεγνή.

Τα επιθέματα θηλασμού βοηθούν επίσης να μένουν τα ρούχα στεγνά και καθαρά. Ο θηλασμός δεν πρέπει να σημαίνει ότι θα καταστρέφονται τα ρούχα ή ότι θα αισθανόμαστε άβολα από τις τυχόν διαρροές. Ούτε θα πρέπει να σημαίνει ότι θα πλένουμε περισσότερα ρούχα (ειδικά τώρα που υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα να κάνουμε).

Πότε χρειαζόμαστε επιθέματα θηλασμού;

Η σύντομη απάντηση είναι, κάθε φορά που κινδυνεύετε από διαρροές γάλακτος από τις θηλές και θέλετε να προστατέψετε το δέρμα και τα ρούχα σας. Εάν δεν είστε σίγουροι πότε να περιμένετε διαρροές, εδώ είναι έχουμε και μια πιο συγκεκριμένη απάντηση:

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα σας μπορεί να αρχίσει να παράγει γάλα μερικές εβδομάδες ή μήνες πριν από τη γέννηση, προκαλώντας διαρροές. Σε αυτό το σημείο, το γάλα μπορεί να φαίνεται κρεμώδες, διαυγές και κίτρινο – αυτό ονομάζεται πρωτόγαλα, το πρώτο γάλα που παράγει το σώμα μας για το μωρό.

Εάν δεν έχετε διαρροή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μην ανησυχείτε! Αυτό δεν είναι σημάδι ότι δεν θα μπορείτε να θηλάσετε αν το θέλετε.

Αμέσως μετά την γέννηση

Τις πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό και κατά τα πρώτα στάδια του θηλασμού (αν το επιλέξετε), η παροχή γάλακτος θα προσαρμοστεί στις ανάγκες του μωρού σας. Η διαρροή είναι συχνή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς το σώμα μαθαίνει πόσο γάλα να παράγει.

Εάν επιλέξετε να μην θηλάσετε, η διαρροή είναι πιθανό να σταματήσει καθώς το σώμα σας σταματά να παράγει γάλα. Αυτό συχνά διαρκεί περίπου 7-10 ημέρες.

Ενώ θηλάζεται

Ορισμένες γυναίκες διαπιστώνουν ότι παρουσιάζουν διαρροές καθ’ όλη την διάρκεια του θηλασμού. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχεί.

Όταν υπάρχει πιθανή πρόκληση διαρροής στο στήθος

Κατά την περίοδο που θηλάζετε ή γνωρίζετε ότι μπορεί να συμβούν διαρροές, υπάρχουν κάποιες στιγμές που μπορεί να προκαλέσουν αυξημένη έκκριση υγρού μεταξύ των τροφών. Αυτές οι στιγμές μπορεί να αποτελούνται από:

  • Χρονικές περιόδους που λείπετε από το μωρό σας
  • Κατά τη διάρκεια του σεξ ή όταν είστε οικεία με κάποιον
  • Ενώ κοιμάστε
  • Εάν έχετε υπερπροσφορά γάλακτος
  • Όταν ακούτε το μωρό σας, ή μερικές φορές ένα άλλο μωρό, να κλαίει

Πώς να χρησιμοποιήσεις τα επιθέματα θηλασμού;

Τα επιθέματα θηλασμού θα πρέπει να τοποθετούνται μεταξύ της θηλής και του σουτιέν σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως αναμένεται. Θα πρέπει να αλλάζονται μετά από οποιαδήποτε έκκριση και, αν μπορείτε, και μετά από τροφοδοσία του βρέφους σας.

Συνιστούμε να τα αλλάζετε κάθε 3-4 ώρες, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη λόγω διαρροών ή τροφοδοσίας. Η συχνότητα ποικίλλει ανάλογα με την περιοδικότητα των εκκρίσεων αλλά και το πότε παρατηρείται πως το επίθεμα είναι υγρό, προκειμένου τα μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης ή ερεθισμού.

Υπάρχει ποικιλία επιθεμάτων θηλασμού, συμπεριλαμβανομένων των επαναχρησιμοποιήσιμων και μιας χρήσης. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε επιθέματα θηλασμού που θα είναι απαλά και άνετα στο δέρμα σας και αυτά που δεν θα προκαλούν ιδρωμένο, ερεθισμένο περιβάλλον, όπως συμβαίνει με αυτά που είναι γεμάτα πλαστικό.

Τα επιθέματα θηλασμού Natracare δεν περιέχουν πλαστικό, αλλά ένα απαλό, πιστοποιημένο κάλυμμα από οργανικό βαμβάκι που είναι απαλό για το δέρμα σας. Δεν παγιδεύουν την υγρασία όπως κάνουν ορισμένα επιθέματα θηλασμού του εμπορίου με πλαστική ύλη. Τα επιθέματα θηλασμού είναι απορροφητικά χάρη στον πυρήνα ξυλοπολτού με βιώσιμη προέλευση και είναι πιστοποιημένα βιολογικά για την δικής σας άνεση και φροντίδα αλλά και του μωρού σας.

 

Για να βρείτε τα επιθέματα Natracare κάντε κλικ εδώ: https://www.organicland.gr/product/epithemata-stithoys-natracare/

 

 

Αυτή η καταχώρηση αναρτήθηκε στις Νέα. Βάλτε το σύνδεσμο στους σελιδοδείκτες σας .