Natracare: 5 τρόποι με τους οποίους η Natracare μας δείχνει τον δρόμο για ένα πράσινο μέλλον

natracare βιολογικά προϊόντα περιόδου

Η αποστολή της Natracare, είναι να παρέχει στους ανθρώπους προϊόντα προσωπικής φροντίδας που είναι καλύτερα για το σώμα μας και το ίδιο θετικά για το περιβάλλον. Ως εταιρεία, αναζητεί πάντα τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του πλανήτη και τρόπους για το πώς θα αφήσουμε ένα πιο απαλό αποτύπωμα άνθρακα – για παράδειγμα χρησιμοποιώντας κυρίως ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Με ποιους όμως  5 τρόπους η Natracare εργάζεται προς ένα πιο βιώσιμο ‘πράσινο’ μέλλον;

  1. Προϊόντα περιόδου χωρίς πλαστικό

Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες και οι άνθρωποι που έχουν έμμηνο ρύση θα χρησιμοποιήσουν περίπου 11.000 προϊόντα εμμήνου ρύσεως στη διάρκεια της ζωής τους, παράγοντας περίπου 200.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως. Επιπλέον, η μέση συσκευασία σερβιετών  περιέχει 36 g πλαστικού, που ισοδυναμεί με 5 πλαστικές σακούλες μεταφοράς. Έτσι, οι σερβιέτες αυτές σε χώρους υγειονομικής ταφής (σκουπιδότοποι) μολύνουν το έδαφος και τους ωκεανούς μας για πάντα (!!!).

Στη Natracare για το λόγο αυτό δεν χρησιμοποιεί πλαστικό στα προϊόντα της. Επίσης, όλα τα προϊόντα Natracare κατασκευάζονται από ανανεώσιμα, βιοδιασπώμενα και κομποστοποιήσιμα υλικά. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε συσκευασίες από ανακυκλωμένο χαρτόνι και πλαστικό βιολογικής βάσης κατασκευασμένο από ανανεώσιμες πηγές για την παραγωγή προϊόντων που είναι καλύτερα για την υγεία και το περιβάλλον σας.

  1. Όλα είναι βιοδιασπώμενα και κομποστοποιήσιμα

Είναι σημαντικό να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ βιοαποδομήσιμων προϊόντων και προϊόντων που είναι κομποστοποιήσιμα. Τα κομποστοποιήσιμα προϊόντα κατασκευάζονται από φυσικά υλικά που αποσυντίθενται πλήρως χωρίς να παράγουν τοξικά συστατικά στη διαδικασία. Τα βιοαποδομήσιμα προϊόντα αποσυντίθενται στις σωστές συνθήκες με την πάροδο του χρόνου που μπορεί να είναι  από μήνες έως χιλιάδες χρόνια. Ως εκ τούτου, τα προϊόντα που φέρουν μόνο την επισήμανση βιοαποδομήσιμα ενδέχεται να μην είναι επίσης κομποστοποιήσιμα, καθιστώντας δύσκολη τη γνώση του τρόπου απόρριψής τους με τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Τα προϊόντα που είναι βιοδιασπώμενα και κομποστοποιήσιμα μπορούν να απορριφθούν σε κάδο κομποστοποίησης ή σε βιομηχανικό ή κατοίκον κομπόστ.

Η Natracare είναι η μόνη εταιρεία προϊόντων μίας χρήσης που έχει λάβει πιστοποίηση για εμπορική κομποστοποίηση EN13432 και ASTM D6400. Επίσης, πλέον η Natracare φέρει το σήμα Seedling προκειμένου να αναγνωρίζονται τα προϊόντα της ως κομποστοποιήσιμα. Δεν είναι πιστοποιημένα ως οικιακά κομποστοποιήσιμα, καθώς αυτή η πιστοποίηση δεν είναι διαθέσιμη για προϊόντα περιόδου – αλλά μεμονωμένα συστατικά των προϊόντων περιόδου της είναι κατάλληλα για οικιακή κομποστοποίηση.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να κομποστοποιήσετε τις σερβιέτες ή τα ταμπόν σας και να βοηθήσετε την κοινότητά να οδηγηθεί σε ένα πιο πράσινο μέλλον.

  1. Vegan & cruelty free

Η υιοθέτηση ενός vegan τρόπου ζωής βοηθά στην επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής επιβραδύνοντας την αποψίλωση των δασών, την υποβάθμιση του εδάφους και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται από τη βιομηχανία κρέατος. Αλλά ένας vegan τρόπος ζωής δεν περιλαμβάνει μόνο μια vegan διατροφή, μπορείτε επίσης να έχετε μια βίγκαν περίοδο.

Ένα προϊόν είναι vegan εάν δεν περιέχει συστατικά ζωικής προέλευσης και ένα προϊόν είναι απαλλαγμένο από σκληρότητα (cruelty free) και δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα. Τα προϊόντα περιόδου της Natracare είναι όλα vegan και χωρίς σκληρότητα (cruelty free), φτιαγμένα από φυσικά συστατικά όπως το πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι. Πολλοί κατασκευαστές προϊόντων περιόδου έχουν ιστορικό δοκιμών σε ζώα και κακά πρότυπα καλής διαβίωσης. Έτσι, επιλέγοντας προϊόντα περιόδου που είναι απαλλαγμένα από σκληρότητα (cruelty free), μπορούν να βοηθήσουν τον πλανήτη καθώς και τα ζώα με τα οποία τον μοιραζόμαστε.

  1. Περήφανα μέλη του 1% for the planet

Η Natracare έγινε η πρώτη εταιρεία προϊόντων περιόδου που έγινε μέλος του 1% for the Planet το 2019. Το 1% for the Planet είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών και ομοϊδεατών επιχειρήσεων και ατόμων που αγωνίζονται μαζί για την κλιματική δικαιοσύνη. Η εταιρία δωρίζει το 1% του ετήσιου τζίρου της σε περιβαλλοντικές οργανώσεις κάθε χρόνο και έχει δωρίσει μέχρι στιγμής πάνω από 500.000 £. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που αγοράζετε ένα προϊόν Natracare, ορισμένα από αυτά που πληρώνετε επιστρέφουν στον πλανήτη και οι δωρεές της για επιστροφή δεν σταματούν εκεί. Η Natracare κάνει δωρεές σε οργανισμούς που αγωνίζονται για τη φυλετική δικαιοσύνη, τον διαφυλικό φεμινισμό και την ισότητα και την εκπαίδευση στην εμμηνόρροια για περισσότερα από 30 χρόνια.

  1. Κάνοντας τους χώρους εργασίας μας πράσινους

Η αποστολή της ως brand είναι να προστατεύσει τον πλανήτη και να αφήσει ένα πιο ήπιο αποτύπωμα άνθρακα μέσω των προϊόντων της. Επίσης, προσπαθεί να το επιτυχεί αυτό όχι μόνο μέσα από τα προϊόντα αλλά και από τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις παραγωγής της.  Έτσι, εργάστηκαν προκειμένου να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα και τα απόβλητά, ώστε  για να αυξήσουν τη βιωσιμότητα στα κεντρικά γραφεία της Natracare. Για παράδειγμα, τροφοδότησαν το γραφείο με μια ηλιακή συστοιχία 40 kw, την οποία διπλασίασαν πρόσφατα σε μέγεθος. Έτσι, εξοικονομούν περίπου 18.000 κιλά CO2 κάθε χρόνο και  προμηθεύουν πράσινη ενέργεια πίσω στο ηλεκτρικό δίκτυο. Παράλληλα με αυτό, πέρασαν σε πιο πράσινες μεταφορές παρέχοντας φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και συμμετέχοντας στο πρόγραμμα κύκλου εργασίας.

 

σώσε τον ωκεανό

Αυτή η καταχώρηση αναρτήθηκε στις Νέα. Βάλτε το σύνδεσμο στους σελιδοδείκτες σας .