Μωράκια και φροντίδα: Τα οφέλη μιας ρουτίνας μασάζ!

Laboratoires de Biarritz

Η βραβευμένη εταιρία πιστοποιημένων βιολογικών αντηλιακών και παιδικών προϊόντων, Laboratoires de Biarritz, μας προτείνει τρόπους για να μεγαλώσουμε τον δεσμό με το μωράκι μας και να φροντίσουμε για την φροντίδα της επιδερμίδας του μέσα από την τέχνη του μασάζ.

 

laboratoires de biarritz Τι είδους μασάζ ταιριάζει στο μωρό μου; 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φροντίσετε το μωρό σας. Το μασάζ μπορεί να έχει πολλούς σκοπούς, όπως την ανακούφιση από κολικούς, δυσκοιλιότητα και εντερικά αέρια, αλλά όλα επιτρέπουν μια πραγματική στιγμή ανταλλαγής αγγίγματος και ευεξίας, τόσο σημαντική για το μωρό όσο και για τον γονιό.

Μπορείτε να μάθετε πως να υλοποιείτε σωστό μασάζ στο μωράκι σας μέσα από συνεδρίες με έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή μασάζ μωρών.

Επιπλέον, μη διστάσετε να ρωτήσετε τη μαία σας για πληροφορίες, γιατί ορισμένοι έχουν ακολουθήσει ειδική εκπαίδευση, και έχουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να σας καθοδηγήσουν σωστά και να σας διδάξουν τον καλύτερο και πιο προσεγμένο τρόπο φροντίδας για το βρεφάκι σας.

Ποια είναι τα οφέλη;

Καθώς οι ενήλικες έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν, τα νεογέννητα έχουν επίσης δικαίωμα σε στιγμές ευεξίας από μικρή ηλικία. “Τα οφέλη μιας ρουτίνας μασάζ είναι πολλά! Χαλάρωση, ευκολία στον ύπνο, καλύτερη πέψη, προνομιακή σχέση με τους γονείς… Αυτές είναι χειρονομίες που είναι τόσο ωφέλιμες για το μωρό όσο και για τους γονείς.” αναφέρει μεταξύ άλλων η ειδικός μαιευτήρας.

Το βρεφικό μασάζ, βοηθά στη σταδιακή ανάπτυξη της αίσθησης της αφής και των συναισθημάτων.

Το να το εντάξετε στην καθημερινή ρουτίνα σας, επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ακόμη στιγμή οικειότητας, ξεκούρασης, να αναπτύξετε την αλληλεπίδραση και τον δεσμό επαφής γονέα-παιδιού.

 

Πώς να κάνετε σωστά μασάζ στο μωρό;

Για να ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να βρείτε την κατάλληλη στιγμή: ο γονιός πρέπει να τεθεί στη διάθεση του παιδιού και το μωρό να βρίσκεται σε «ηρεμία», δηλαδή να μην πεινά, ούτε να νυστάζει και η πάνα του να είναι καθαρή. «Το μασάζ είναι μια προσεκτική, συνειδητή επαφή που δημιουργεί έναν δεσμό μεταξύ γονέα και παιδιού. »

στον καναπέ, στην αλλαξιέρα, στο κρεβάτι… Δεν έχει σημασία τόσο το μέσο όσο ο γονιός και το μωρό να είναι και οι δύο ήρεμοι, να αισθάνονται άνετα και ασφαλείς.

Ξεκινήστε πλησιάζοντας απαλά το κεφάλι του μωρού, τρίβοντας απαλά τα χέρια σας μεταξύ τους ώστε να ζεσταθούν. Επαναλαμβανόμενα, ο ήχος του αγγίγματος των παλαμων σας, θα εξομοιωθεί σταδιακά με την αναγγελία μιας στιγμής ευεξίας για το μωρό.

Το μασάζ ξεκινά με τα πόδια, τις περιοχές που είναι πιο εύκολα προσβάσιμες και καλύτερα ανεκτές από το μωρό. Επίσης αποφεύγουμε να αγγίζουμε το κρανίο και το τριχωτό της κεφαλής. «Ωστόσο, είναι δυνατό να κάνετε ελαφριά μασάζ στο πρόσωπο αγγίζοντας το μωρό με τα δάχτυλά σας», προσθέτει ειδικός της Biarritz. Ολοκληρώστε το μασάζ τυλίγοντας το μωρό σας, σε μια κουβέρτα προκειμένου να περιορίσετε τις κινήσεις του και να παρατείνετε την αίσθηση πως βρίσκεται μέσα σε κουκούλι, αίσθηση που του προσφέρει θαλπωρή και ηρεμία. 

 

Ποια προϊόντα της Biarritz μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το μασάζ του μωρού σας; 

Η ενυδατική κρέμα της Biarritz μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα ως κρέμα για μασάζ καθώς η ρευστή και απαλή της υφή, έχει διπλή δράση αφού ενυδατώνει και επιτρέπει την επάλειψη για μασάζ.

Σε περίπτωση που προτιμάτε κάποιο λάδι για μασάζ, είναι σημαντικό να είναι 100% φυτικό και κατά προτίμηση βιολογικό, χωρίς αλκοόλ, χωρίς άρωμα, υποαλλεργικό και χωρίς αιθέρια έλαια.

Οι στιγμές ζεν σου ανήκουν πλέον!

Αυτή η καταχώρηση αναρτήθηκε στις Νέα. Βάλτε το σύνδεσμο στους σελιδοδείκτες σας .