Συνένζυμο Q10 : Ο βοηθός στην διατήρηση της νεανικής όψης της επιδερμίδας.

συνένζυμο Q10

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο ζωτικό όργανο του σώματος μας. Λειτουργεί ως προστάτης των εσωτερικών ζωτικών μας οργάνων ενώ καθημερινά εκτίθεται σε εκατομμύρια οργανισμούς παθογόνους και μη, και σε παράγοντες που προκαλούν την φθορά και την πρόωρη γήρανση του.

Οι παράγοντες γήρανσης της επιδερμίδας είναι τόσο εξωτερικοί όσο και εσωτερικοί.

Κάποιοι εσωτερικοί παράγοντες είναι η οξείδωση και φθορά των κυττάρων καθώς και ορμονική ανισορροπία ενώ εξωτερικοί παράγοντες είναι κυρίως περιβαλλοντολογικοί όπως  η αστική μόλυνση, οι τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα από καλλυντικά, σαμπουάν αλλά και συνεχόμενή  έκθεση της επιδερμίδας στις UV ακτίνες.

Τα παραπάνω στοιχεία κάνουν την επιδερμίδα να χάνει την ελαστικότητα της, την αφυδατώνουν, έτσι σε βάθος χρόνου η στοιβάδα του δέρματος λεπταίνει.

Το φυσικό συνένζυμο Q10, κατά την τοπική εφαρμογή του στην επιδερμίδα μπορεί να μείωση την βλάβη που έχει προκληθεί από εξωτερικούς παράγοντες, ενισχύοντας τα κύτταρα της επιδερμίδας  με ενέργεια προσφέροντας σε αυτή αντιοξειδωτική δράση.

 

Τι είναι πιο αναλυτικά το συνένζυμο Q10 ; 

Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που έχει στη διάθεση της σήμερα η παγκόσμια βιομηχανία καλλυντικών προϊόντων. Προστατεύει αποτελεσματικά την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλει ενεργά την αναγέννηση των κυττάρων.

Ουσιαστικά, στην πραγματικότητα το συνένζυμο Q10, είναι ένα φυσικό συστατικό της επιδερμίδας μας, όμως η παραγωγή του μειώνεται με τα χρόνια από τον οργανισμό. Το συνένζυμο Q10 βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, στοιχεία που συμμετέχουν στην νεανική εμφάνιση της επιδερμίδας.

 

coenzyme Q10, συνένζυμο Q10

Που μπορώ να βρω το συνένζυμο Q10;

Το συνένζυμο Q10,  βρίσκεται σε καλλυντικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδα αλλά και σε συμπληρώματα διατροφής. Εάν προτιμήσεις κάποιο προϊόν περιποίησης, οι επιλογές σου περιλαμβάνουν κρέμες προσώπου, κρέμες ματιών, serums, καθώς και κρέμα σώματος (καθώς και προϊόντα μακιγιάζ από την lavera).  Αξίζει να το εντάξεις στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου καθώς ωφελεί οποιαδήποτε περιοχή με ρυτίδες, χωρίς ελαστικότητα και κι θαμπή όψη.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείς να βρεις πολλά προϊόντα των βιολογικών εταιριών μας, που περιέχουν το φυσικό συνένζυμο Q10, όπως κρέμα προσώπου (ανδρική φροντίδα), κρέμα σώματος, ενυδατική κρέμα προσώπου, κρέμα προσώπου νυκτός, μάσκα προσώπου, κονσίλερ και κρέμα ενυδάτωσης με χρώμα.

Για να δείτε όλη την γκάμα των προϊόντων που περιέχουν το συνένζυμο Q10 πατήστε εδώ: https://www.organicland.gr/?s=Q10&post_type=product

 

 

 

Αυτή η καταχώρηση αναρτήθηκε στις Νέα. Βάλτε το σύνδεσμο στους σελιδοδείκτες σας .