Προστασία της θάλασσας: Πως η laboratoires de Biarritz καινοτομεί και σέβεται την θαλάσσια ζωή.

Κάθε χρόνο, ειδικά σε περιοχές που έχουν έντονη τουριστική κίνηση και μεσογειακό κλίμα, λόγω του ότι οι άνθρωποι αποζητάμε την δροσιά οδηγούμαστε στις παραλίες. Ειδικά στην χώρα μας  η πλειοψηφία του πληθυσμού ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της θερινής περιόδου στην παραλία. Άλλωστε τι καλοκαίρι θα ήταν χωρίς βουτιές, μαύρισμα, παιχνίδι στην άμμο, θαλάσσια σπορ και ελαφρύ αλκοόλ κάτω από τον ήλιο.

 

Πλέον στη συνείδηση των περισσοτέρων ανθρώπων έχει εντυπωθεί πώς θα προστατέψει την ακτή και θα αφήσει καθαρό οικολογικό αποτύπωμα στην παραλία, με το να περιορίσει την χρήση πλαστικών μια χρήσης, να μην αφήσει τα σκουπιδάκια πίσω του και ότι άλλο προκύψει. Αρκεί όμως μόνο αυτό;

Η αλήθεια είναι πως ο τρόπος αυτός είναι αρκετά αποδοτικός όμως δεν είναι 100% βιώσιμος.

Όσο η ήλιος καίει και εμείς θέλουμε να ‘’ψήσουμε’’ το σώμα μας κάτω από αυτόν ώστε να επιτύχουμε το πολυπόθητο καλοκαιρινό μαύρισμα, χρησιμοποιούμε αντηλιακά. Οι γενναίοι και οι γενναίες πέραν των αντηλιακών συνήθως χρησιμοποιούν και προϊόντα τα οποία λειτουργούν ως ενισχυτικά μαυρίσματος (π.χ  μαυριστικό λάδι). Όμως το οικολογικό αποτύπωμα που αφήνουμε πίσω μας, στην θαλάσσια ζωή, είναι δυστυχώς θλιβερό.

Κάτι που δεν συνειδητοποιούμε είναι πως το αντηλιακό μας όση ώρα κι αν έχει περάσει από τότε που το ‘φορέσαμε’ μένει στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας. Έτσι, όταν εισερχόμαστε στην θάλασσα ένα μέρος αυτού καταλήγει να διαχέεται εκεί. Με αποτέλεσμα να επηρεάζει τόσο τα ψάρια της περιοχής όσο και τους κοραλλιογενής υφάλους (οι οποίοι αποτελούνται από ζωντανούς οργανισμούς που λειτουργούν και ως τροφή για τα ψαράκια).

Σκεφτείτε πόσες επαλείψεις κάνουμε για να μην ‘’καούμε’’ από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου όταν βρισκόμαστε στην παραλία και πόσες φορές εισερχόμαστε στην θάλασσα, μέσα σε μόνο ΜΙΑ επίσκεψη μας!!

Και θα ρωτήσει κάποιος άρα τι να κάνω για να περιορίσω την κατάσταση αυτή; Να μην χρησιμοποιώ αντηλιακό να γίνω ‘’αστακός’’ και να αφήσω τον ήλιο να επιδράσει με βλαβερό τρόπο επάνω μου;

Φυσικά και ΟΧΙ! Προστασία δεν προσφέρουν μόνο τα συμβατικά αντηλιακά αλλά και τα βιολογικά.

 

Μία δοκιμή θα σας πείσει, πατήστε εδώ: https://www.organicland.gr/shop/?filter_brand=alga%20maris

Υπάρχει πληθώρα βιολογικών αντηλιακών που μπορούν να καλύψουν κάθε σας ανάγκη.

Ειδικά τα αντηλιακά της laboratoires de Biarritz καινοτομούν και έχουν αναπτυχθεί με βάση το πατενταρισμένο συστατικό τους Alga Gorria και τα φυσικά ορυκτά τα οποία αποδεδειγμένα σέβονται το θαλάσσιο οικοσύστημα έπειτα από δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από ανεξάρτητο εργαστήριο, που ειδικεύεται στην οικοτοξικότητα.

Οι μελέτες πραγματοποιήθηκαν κάτω από ακραίες συνθήκες προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη επαλήθευση της απουσίας περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η αντηλιακή σειρά της laboratoires de Biarritz, περιλαμβάνει αντηλιακή προστασία για το πρόσωπο και το σώμα με δείκτες 30 και 50 SPF καθώς και παιδική αντηλιακή με δείκτη προστασίας 50+. Επιπλέον, περιλαμβάνει και μια σειρά εξειδικευμένη για το πρόσωπο, την αντηλιακή με χρώμα και τους αντίστοιχους δείκτες προστασίας, 30 και 50 SPF.

 

Βρείτε ποιο σας ταιριάζει εδώ: https://www.organicland.gr/shop/?filter_brand=alga%20maris

Τα φυσικά ορυκτά που περιέχει η αντηλιακή σειρά της laboratoires de Biarritz προστατεύουν αποτελεσματικά την επιδερμίδα από τις ακτίνες UVA/UVB. Η νέα βελτιωμένη σύνθεση του δεν αφήνει λευκά σημάδια  και απλώνεται εύκολα αφήνοντας ένα αχνό φιλμ που προστατεύει για ώρες.

Έξτρα Πληροφορία: Ακόμη και τα αντηλιακά με 50 SPF επιτρέπουν το ήπιο και σταδιακό μαύρισμα χωρίς να καεί η επιδερμίδα (μέσω της συχνής επανάληψης κάτω από τον ήλιο).

Επιπλέον, η συσκευασία τους είναι air free αυτό σημαίνει πως δεν θα βγεις χαμένος, δηλαδή, κατά τη χρήση του, θα εκμεταλλευτείς όλο το προϊόν καθότι δεν μένει στα τοιχώματα τις συσκευασίες λόγω της εξειδικευμένης συσκευασίας του.

Φέτος το καλοκαίρι κάνε μαζί με την laboratoires de Biarritz μια συνετή αλλαγή στην περιβαλλοντική σου συμπεριφορά και ξένοιασε για τις επιπτώσεις του αντηλιακού στην θαλάσσια πανίδα και χλωρίδα.