Βιολογικά θαλάσσια φύκια: ένα θαυματουργό συστατικό ομορφιάς από τη θάλασσα

Είτε ως σαλάτα στο sushi bar, είτε μπλεγμένα ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών σας μετά από μια βουτιά στη θάλασσα – όλοι γνωρίζουν τα φύκια. Γνωρίζετε όμως γιατί αυτά αποτελούν ένα πραγματικό φυσικό θαύμα; Λειτουργούν ως ένα μέσο διείσδυσης για άλλα φυσικά συστατικά στα προϊόντα περιποίησης του δέρματος αλλά και ως ασπίδα προστασίας. Η Lavera χρησιμοποιεί στα προϊόντα της τα ισχυρά συστατικά των φυκιών για υπέροχα ανάλαφρη, ενυδατική φροντίδα της επιδερμίδας.

Ονομασία INCI: Εκχύλισμα Fucus Serratus

Περιοχές καλλιέργειας: παράκτιες περιοχές της Βόρειας Ευρώπης (Βόρεια και Βαλτική Θάλασσα)

Ιδιότητες: Θρέψη & προστατευτική ασπίδα για το δέρμα

Φυσικά θαλάσσια φύκια – ομορφιά από τη θάλασσα

Σήμερα είναι γνωστά περισσότερα από 20.000 είδη φυκιών. Τα φύκια αναπτύσσονται κυρίως στη θάλασσα, αλλά και σε γλυκό νερό και στην ξηρά. Τα θρεπτικά τους συστατικά αναπτύσσονται από το υγρό στοιχείο στο οποίο ζουν. Ολόκληρος ο πλούτος των δραστικών ουσιών στο θαλασσινό νερό βρίσκεται στα φύκια.

Φυσικό θαύμα με πολλές λειτουργίες 

Τα βιολογικά φύκια είναι ένα πολύ δημοφιλές συστατικό στα καλλυντικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πραγματικά προστατεύει το δέρμα. Αλλά τα βιολογικά φύκια εκπληρώνουν επίσης μια άλλη σημαντική λειτουργία, δηλαδή δρουν ως μέσο μεταφοράς: το εκχύλισμα βιολογικών φυκιών έχει την ικανότητα να δεσμεύει τα μόρια νερού που περιέχονται στο προϊόν περιποίησης στην πρώτη στοιβάδα του δέρματος.

Αυτό σημαίνει ότι άλλα, πολύτιμα συστατικά μπορούν εύκολα να φτάσουν στα βαθύτερα στρώματα των κυττάρων και να αναπτύξουν την πλήρη αποτελεσματικότητά τους εκεί. Αρκετά έξυπνο, σωστά;

 

Καφέ Φύκι – Ένα μικρό πακέτο δύναμης

Η lavera χρησιμοποιεί εκχυλίσματα υψηλής ποιότητας από βιολογικά φύκια που ονομάζονται “Brown Sawfish” (Ονομασία INCI: Εκχύλισμα Fucus Serratus) σε επιλεγμένα προϊόντα φυσικής περιποίησης προσώπου και καθαρισμού σώματος. Αυτός ο τύπος φυκιών έχει υψηλή περιέκτικότητα θρεπτικών συστατικών: Περιέχει πολλές σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνες.

Χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, βιταμίνη Ε, οξική τοκοφερόλη και βιταμίνη C, έχει επίσης προστατευτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες στο δέρμα.

Επιπλέον, οι πρωτεΐνες του καφέ φικιού τροφοδοτούν τα κύτταρα του δέρματος με σημαντική ενέργεια και μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από την ξηρότητα – δίνουν μια πραγματική ώθηση στην ενίσχυση της υγρασίας για ένα καλά θρεπτικό, υγιή δέρμα!

Βιολογικά φύκια στα προϊόντα μας

Το βιολογικό εκχύλισμα φυκιών περιέχεται σε επιλεγμένα προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος της lavera και μπορεί να προσφέρει στο δέρμα αισθητή φρεσκάδα και έντονη ενυδάτωση. Γνωρίστε τα φυσικά προϊόντα περιποίησής μας με τα πράσινα θαυματουργά συστατικά ομορφιάς τώρα!

Αυτή η καταχώρηση αναρτήθηκε στις Νέα. Βάλτε το σύνδεσμο στους σελιδοδείκτες σας .